Εισαγγελική έρευνα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ζήτησε ο Υπ. Υγείας

  • Iatropedia
Την διενέργεια εισαγγελικής έρευνας και τη συνδρομή της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζήτησε ο Υπουργός Υγείας. κ. Λυκουρέντζος, προκειμένου να εξεταστεί η ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρείται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Την αποκάλυψη αυτή, έκανε στη Βουλή, ό ίδιος ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος τόνισε ότι μόνο για τις τέσσερις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου εμφανίζεται φαρμακευτική δαπάνη σε ύψος που να συμπεραίνει κανείς ότι έχει ασθενήσει το 10% του πληθυσμού. “Η μάχη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δίνεται για να ελεγχθεί το σύστημα που εκτοξεύει τη φαρμακευτική δαπάνη και δεν είναι κατά όσων ασθενών έχουν ανάγκη”, επέμεινε ο κ. Λυκουρέντζος και αναφέρθηκε στις επιθέσεις και τη συκοφάντηση που δέχεται το υπουργείο επειδή, από την περασμένη Παρασκευή, αποζημιώνει τη φθηνότερη δραστική ουσία.

Ο υπουργός ενημέρωσε, επίσης, ότι η καθυστέρηση της έκδοσης του Δελτίου Τιμών Φαρμάκων οφείλεται στο γεγονός ότι διενεργείται έλεγχος για να φανεί αν υπάρχει κατάχρηση για τα φάρμακα που βρίσκονται εντός πατέντας.

“Το μέλλον του τόπου δεν παίζεται στο πεζοδρόμιο, αλλά με σκληρή δουλειά. Δεν μπορεί να καταλαμβάνονται γραφεία, να προπηλακίζονται υπουργοί, υφυπουργοί και διοικητές και η δημοκρατία να είναι παράλυτη. Δεν μπορεί να καταλαμβάνονται υπηρεσίες. Θα εφαρμοστεί η νομιμότητα, πάση θυσία. Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσει συγκεκριμένο πρόγραμμα», απάντησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρυσούλας Μαρίας Γιαταγάνα για τις εφημερίες των γιατρών και τα προβλήματα στο ΑΧΕΠΑ.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο διοικητής κάθε νοσοκομείου έχει τη δικαιοδοσία να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές- και εισαγγελικές, αν χρειαστεί- για να προστατεύσει την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Στην περίπτωση, ειδικά, των εφημεριών, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ορθώς γίνεται προγραμματισμός των εφημεριών και κάλεσε όλους να συμφωνήσουν ότι πρέπει να περιοριστεί η σπατάλη και η αθρόα συνταγογράφηση ή η φαρμακευτική δαπάνη.

«Η επίκληση της υγείας των ασθενών μην απολήγει σε δημαγωγία και υποκρισία» πρόσθεσε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν