ΙΣΑ: Ζητά από τον Υπουργό Υγείας την συνέχιση της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων

  • Γιάννα Σουλάκη
Κέντρο Υγείας Μεγάρων
Με κατεπείγουσα επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό και τη Διοικήτρια 2ης ΥΠΕ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης, που υποβαθμίζει το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, καταργώντας την 24ωρη λειτουργία του.

Ειδικότερα στην επιστολή τους τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) αναφέρουν, ότι έχουν επίσημη πληροφόρηση του Δημάρχου Μεγαρέων, ότι επίκειται η παύση της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας της περιοχής και συρρίκνωση του ωραρίου σε πενθήμερη βάση.

«Η ανωτέρω απόφαση, αναφέρουν τα μέλη του ΙΣΑ, στερείται κάθε λογικής και αντίκειται στην ενίσχυση της προσβασιμότητας του αστικού πληθυσμού σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας κοντά στον τόπο κατοικίας τους, που είναι και ο βασικός σκοπός της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας».

Ανεξήγητη η απόφαση αναστολής της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων μέσα στο καλοκαίρι

Το ακόμα πιο παράδοξο, όπως λένε, είναι η χρονική στιγμή που ελήφθη αυτή η απόφαση, δηλαδή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που αναμένεται αυξημένος αριθμός πολιτών στην εν λόγω περιοχή.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην επιστολή, «η ΠΦΥ έχει ανάγκη από ενίσχυση και όχι περαιτέρω συρρίκνωση. Τα Κέντρα Υγείας οφείλουν να είναι επαρκώς στελεχωμένα, τόσο από προσωπικό όσο και από ιατρικό εξοπλισμό, ώστε να λειτουργούν σε 24ώρη βάση».

Ο ΙΣΑ καταλήγει καλώντας τον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην λάβει χώρα η τροποποίηση λειτουργίας του ωραρίου του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, προκειμένου να μην υποβαθμισθεί η παροχή υπηρεσιών ΠΦΥ και να διαφυλαχθεί η υγεία των πολιτών της εν λόγω περιοχής.

Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης: Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να ανακαλέσει την απόφαση

«Είναι απαράδεκτο να υποβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας μιας περιοχής της Αττικής και μάλιστα μέσα στην τουριστική περίοδο Το Υπουργείο Υγείας έχει διαλύσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών . Συρρικνώνει  τις Δημόσιες δομές, οδηγεί στο λουκέτο τα εργαστήρια της γειτονιάς και στρώνει το έδαφος για τα μονοπώλια των ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να αποσύρει την απαράδεκτη αυτή απόφαση να αποκαταστήσει την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και να το ενισχύσει με προσωπικό».