ΙΣΑ: Ζητά από τη Novartis να διαθέσει σε χαμηλή τιμή το φάρμακο του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΙΣΑ
Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) ανέλαβε την πρωτοβουλία να μεσολαβήσει στη φαρμακευτική εταιρεία Novartis, ώστε να διαθέσει το φάρμακο για τον Παναγιώτη - Ραφαήλ, σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ), μετά τη διάθεση του ποσού των 5.000 ευρώ στους γονείς του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ Γλωσσιώτη, παίρνει και νέα πρωτοβουλία. Τα μέλη του ζητούν με επιστολή τους από την εταιρεία Novartis, για να διευκολυνθεί η πρόσβαση του Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη στην πειραματική θεραπεία που εφαρμόζεται σε Κέντρο των ΗΠΑ, να του διαθέσει το φάρμακο σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή.

Η επιστολή απεστάλη στις 14 Οκτωβρίου 2019 με το αίτημα, η Novartis να μεσολαβήσει στην παρασκευάστρια εταιρία που ανήκει στον Όμιλο της.

ΙΣΑ: «Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του κάθε ασθενή στη ζωή και στην ελπίδα»

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, μάλιστα, επικοινώνησε προσωπικά με τo Γενικό Διευθυντή της Εταιρίας και ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να διευκολυνθεί η πρόσβαση του παιδιού στη θεραπεία.

«Ο ΙΣΑ σέβεται την άποψη του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου που είναι το θεσμικό όργανο της πολιτείας ωστόσο αναγνωρίζει το δικαίωμα του κάθε ασθενή στη ζωή και στην ελπίδα. Με δεδομένο μάλιστα ότι στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ένα παιδί ακόμα και ελάχιστες πιθανότητες βελτίωσης εάν υπάρχουν θέλουμε να συμβάλλουμε ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.