ΙΣΑ: Προβλήματα στη λειτουργία του Παίδων Πεντέλης – Κινδυνεύει με «λουκέτο» η ΩΡΛ κλινική

  • Γιάννα Σουλάκη
Παίδων Πεντέλης
Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) ζητά τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο του τμήματος ΩΡΛ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους και ζητούν να αποκατασταθούν τα προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του νοσοκομείου. Στο πλαίσιο αυτό έκαναν παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας, με στόχο να αποφευχθεί το κλείσιμο του τμήματος ΩΡΛ του Νοσοκομείου Παίδων – Πεντέλης.

Δείτε επίσης: Διαμαρτυρίες από Ιατρικούς Συλλόγους για καθυστερήσεις στην επίλυση προβλημάτων στην Υγεία

Ειδικότερα, σε επιστολή που έστειλε στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι έχει ανακύψει σοβαρό ζήτημα, με την λειτουργία του ΩΡΛ τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων- Πεντέλης, το οποίο επί σειρά ετών παρέχει ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες, στηρίζοντας την λειτουργία του νοσοκομείου.

Παίδων Πεντέλης – «Εσφαλμένη η λειτουργία εάν δεν έχει κλινική ΩΡΛ»

Η συγκεκριμένη κλινική και γενικά όλο το νοσοκομείο εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων αλλά επίσης τόσο την Ανατολική περιφέρεια του Ν. Αττικής (Μαραθώνα, Σπάτα, Μεσόγεια), όσο και τη Βόρεια Περιφέρεια (Θήβα, Ωρωπός, Χαλκίδα) και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση σε δημόσιο νοσοκομείο σε κοντινή ή εύκολα προσβάσιμη περιοχή.

Στην επιστολή του ΙΣΑ, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι είναι ιατρικώς εσφαλμένη η λειτουργία ενός νοσοκομείου που εφημερεύει ως Νοσοκομείο πόλεως, με ασθενείς μικρά παιδιά, εάν δεν διαθέτει τμήμα ΩΡΛ.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Ο ΙΣΑ για άλλη μια φορά παρεμβαίνει για το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με το νοσοκομείο Παίδων – Πεντέλης και ζητά την άμεση στελέχωση της ΩΡΛ κλινικής, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.Kατανοούμε ότι η νέα πολιτική ηγεσία παρέλαβε ένα διαλυμένο σύστημα Υγείας ωστόσο ζητούμε να δοθεί προτεραιότητα στη στελέχωση των Δομών που παρουσιάζουν τα σοβαρότερα προβλήματα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν