ΙΣΑ: «Πρωτοφανής η απόφαση του Υπουργού Α. Ξανθού για τη μη επικύρωση των εκλογών του Π.Ι.Σ.»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΙΣΑ
Σε έκτακτη συνεδρίαση προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας για την απόφαση του Υπουργού Υγείας να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΠΙΣ.

Η διαπίστωση που προέκυψε από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΑ, ήταν ότι η Υπουργική απόφαση είναι «εξόχως αόριστη, τυπολατρική, αντιδημοκρατική, αλλά και εν τέλει παράνομη».

Σύμφωνα με τα μέλη του ΠΙΣ:

«Η απόφαση αυτή δημιουργεί πολλά προβλήματα με απρόβλεπτες διαστάσεις στον ιατρικό κόσμο και είναι εντελώς άδικη και ετεροβαρής, αφού τα μόνα πράγματα που επικαλείται ο κ. Υπουργός είναι: (α) ότι του εστάλησαν από τον ΠΙΣ τα φωτοαντίγραφα των εκλογικών εγγράφων αντί των πρωτοτύπων, (β) ότι οι σταυροί προτίμησης υποψηφίου για το ΔΣ του ΠΙΣ, σε επανακαταμέτρηση από τη νόμιμη Εφορευτική Επιτροπή, ευρέθησαν λιγότεροι κατά 20 περίπου, χωρίς μάλιστα η νέα αυτή καταμέτρηση των σταυρών να αλλάζει ούτε και την ονομαστική σύνθεση του νέου ΔΣ του ΠΙΣ.

Το αρχικό αυτό λάθος της Εφορευτικής Επιτροπής, ανεξάρτητα αν έγινε από πραγματικό λάθος ή επίτηδες, το αποκατέστησε η ίδια η Εφορευτική Επιτροπή.

Εμείς σε κάθε περίπτωση καυτηριάζουμε ακόμα και την όποια απροσεξία της, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τον Υπουργό να προσπαθεί να αλλοιώσει τη βούληση του εκλογικού σώματος».

Τα μέλη του ΠΙΣ ζητούν από τον Ανδρέα Ξανθό να ανακαλέσει την απόφαση του αυτή άμεσα άλλως θα ζητήσει αρμοδίως την ακύρωση της.