ΙΣΑ προς γιατρούς ΕΟΠΥΥ: Θα προτείνω να σταματήσουμε τις επισχέσεις!

  • Iatropedia
Στροφή 180 μοιρών φαίνεται ότι κάνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας καθώς προτίθεται να προτείνει την αναστολή της επίσχεσης εργασίας των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γιατρών, στο αυριανό Δ.Σ. του Συλλόγου. Γιατί κατέληξε σ αυτήν την απόφαση;

Το απόγευμα της Τετάρτης οι εκπρόσωποι του κλάδου αναμένεται να συναντηθούν με τον Υπουργό Υγείας Α. Λυκουρέντζο προκειμένου να συζητηθούν όλα τα τρέχοντα θέματα δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ χρωστά πολλά εκατομμύρια ευρώ στους γιατρούς.

Όμως ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης θεωρεί ότι: “Η πληρωμή προς τους γιατρούς , έστω και με καθυστέρηση, από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. των ιατρικών επισκέψεων που πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Ιούνιο, αλλά και η ανάγκη να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι ασθενείς χωρίς να χρειάζεται να βάζουν το χέρι στην τσέπη, είναι οι λόγοι που οδηγούν σ αυτήν την απόφαση”.

Να σημειωθεί ότι εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτες από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. οι δαπάνες που αφορούν τις ιατρικές πράξεις, την διεξαγωγή διαγνωστικών και μικροβιολογικών εξετάσεων, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 280 εκατομμύρια ευρώ. Σε εκκρεμότητα επίσης παραμένει και το ζήτημα της αποπληρωμής των χρεών προς τους γιατρούς παρελθόντων ετών, ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, από τα ασφαλιστικά ταμεία που συγχωνεύτηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Οι γιατροί αναμένουν να δοθεί άμεσα το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των συγκεκριμένων χρεών από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μ. Σαλμά, όπως ο ίδιος έχει δεσμευθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν.