ΙΣΑ: Η Πολιτεία αγνοεί περισσότερους από 300.000 επιστήμονες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε υψηλούς τόνους είναι η κοινή διαμαρτυρία του ΙΣΑ και των Ενώσεων Επιστημόνων και Ελεύθερων Επαγγελματιών επειδή δεν περιλαμβάνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες στη ρύθμιση των Ληξιπρόθεσμων Επιχειρηματικών Χρεών.

Κοινή διαμαρτυρία εξέφρασαν με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δήμο Παπαδημητρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τις Ενώσεις Επιστημόνων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, για το σχέδιο νόμου που αφορά στην ένταξη σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών, το οποίο δεν περιλαμβάνει τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ειδικότερα, στην επιστολή που έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος αναφέρεται ότι το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, δεν περιλαμβάνει τους ελεύθερους επαγγελματίες (ιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους, κλπ).

«Η εξαίρεση αυτή δεν μπορεί να βρει επαρκές νομικό και ηθικό έρεισμα στο γεγονός ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του «Νόμου Κατσέλη». Και αυτό γιατί ο «Νόμος Κατσέλη» θέτει ιδιαιτέρως αυστηρές προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα εν τοις πράγμασι να εξαιρεί μεγάλο αριθμό ελεύθερων επαγγελματιών, κατ΄ άνιση αντιμετώπισή τους με τις επιχειρήσεις.

Θεωρούμε επιβεβλημένο και αυτονόητη προϋπόθεση για κάθε επιτυχή προσπάθεια αναθέρμανσης της οικονομίας και οικονομικής ανάπτυξης, την υπαγωγή στις ρυθμίσεις του νόμου των επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών, τη ραχοκοκαλιά δηλαδή της οικονομίας, με τους αυτούς τουλάχιστον όρους και προϋποθέσεις και ανεξάρτητα από το αν το 85% των συνολικών οφειλών τους ανήκει σε έναν ή περισσότερους πιστωτές.

Η ρύθμιση των χρεών αυτών θα συμβάλλει σημαντικά στην προστασία των θέσεων εργασίας, στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και στην ανάκαμψη της οικονομίας. Δεν μπορείτε ως ευνομούμενη Πολιτεία να αγνοείτε περισσότερους από 300.000 επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν