ΙΣΑ: Να υπολογιστούν εκ νέου οι ασφαλιστικές εισφορές των γιατρών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο ΙΣΑ λαμβάνει μέριμνα για την καθυστέρηση του επανυπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών επί των πραγματικών εισοδημάτων, έτους 2016 και αναφορικά με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών των ιατρών- μελών του που έχουν πάνω από 40 έτη προϋπηρεσίας.

Ο ΙΣΑ καταδικάζει το γεγονός ότι δεν έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί ο ορθός υπολογισμός του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών με βάση το τελευταίο εκκαθαρισθέν έτος (εισοδήματα 2016). Για πολλούς συναδέλφους το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που θα προκύψει θα είναι χαμηλότερο, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, που δείχνουν κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων των ελευθέρων επαγγελματιών.

Περαιτέρω ο ΙΣΑ στα πλαίσια προστασίας των μελών του και ενόψει της παρέλευσης δώδεκα και πλέον μηνών από την δημοσίευση της διάταξης του Ν. 4387/2017, που προβλέπει τη μειωμένη καταβολή κατά 50% της ασφαλιστικής εισφοράς για τους ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης και άνω, και οι οποίοι αν και έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση καταβολής του ½ του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών, παραταύτα ο ΕΦΚΑ εξακολουθεί να παρακρατεί το διπλάσιο των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών.

Κάλεσμα

Στο πλαίσιο αυτό, καταρχάς καλεί τους ιατρούς – μέλη του, που εμπίπτουν στις εν λόγω κατηγορίες, να το δηλώσουν στη Νομική του Υπηρεσία, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες, με σκοπό να κατατεθούν αγωγές, οι οποίες -οφείλουμε να επισημάνουμε- θα είναι ατομικές και για την κατάθεσή τους απαιτείται η καταβολή της κατά νόμο προβλεπόμενης προείσπραξης του ΔΣΑ.

Οι ώρες υποδοχής της Νομικής υπηρεσίας θα είναι καθημερινά μετά τις 11:00 έως 15:00 (αρμόδιες Νομικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κονιδάρη και Φραγκάκη – τηλ: 210-3839770- εσωτερ. 117- 183, email: nomikiypiresia1@isathens.gr, nomikiypiresia2@isathens.gr).

Ο ΙΣΑ θα σταθεί αρωγός για την εκδίκαση των εν λόγω αγωγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν