ΙΣΑ: «Κόκκινες γραμμές» των γιατρών με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και τις ασφαλιστικές

  • Iatropedia
Τις κόκκινες γραμμές του ιατρικού κόσμου, στη συνεργασία του με τον ιδιωτικό νοσηλευτικό τομέα της υγείας, πρόκειται να διατυπώσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε έκτακτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και των ασφαλιστικών εταιριών, την οποία αποφάσισε χθες ομόφωνα του ΔΣ του ΙΣΑ, μετά από διαμαρτυρίες πολλών μελών του.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο ΙΣΑ διευκρινίζει ότι οι βασικές προϋποθέσεις συνεργασίας είναι οι εξής :

-Καθιέρωση αξιοπρεπών αμοιβών, για τους λειτουργούς της υγείας, ανάλογες του επιστημονικού τους έργου και του επαγγελματικού τους κύρους.

-Οποιαδήποτε συμφωνία, για τις ιατρικές αμοιβές, επιβάλλεται να έχει τριμελή χαρακτήρα ,με τη συμμετοχή του ιατρικού κόσμου, των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και των ασφαλιστικών εταιριών

-Άμεση καταβολή της ιατρικής αμοιβής, απευθείας στον γιατρό, χωρίς πολύμηνες καθυστερήσεις, όπως συμβαίνει σήμερα με αποτέλεσμα πολλοί γιατροί να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Όπως ανακοινώθηκε από τους κκ Πατούλη και Βασιλίου, «ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι θα δώσει μάχη, για να οικοδομηθεί ένα νέο πλαίσιο υγιούς συνεργασίας με τον ιδιωτικό νοσηλευτικό τομέα της υγείας -το οποίο θα διέπεται από εμπιστοσύνη και σεβασμό στην προσφορά του ιατρικού κόσμου- προς όφελος των λειτουργών της υγείας και των ασθενών».