ΙΣΑ: Καλεί τον υπουργό Υγείας να ανακαλέσει την απόφαση για ακύρωση εκλογών στον ΠΙΣ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΙΣΑ
Ο ΙΣΑ ζητά από τον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό να ανακαλέσει την απόφαση του για ακύρωση των εκλογών του ΠΙΣ και διευκρινίζει ότι αναγνωρίζει μόνο το αιρετό ΔΣ που προέκυψε μέσα από τη νόμιμη εκλογική διαδικασία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει την ανησυχία του, για τις εξελίξεις στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος παραμένει ακέφαλος, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη  συγκυρία, κατά την οποία, η φωνή του ιατρικού σώματος πρέπει να παραμείνει ισχυρή. Παράλληλα, διευκρινίζει ότι  αναγνωρίζει μόνο το αιρετό ΔΣ του ΠΙΣ που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία και απορρίπτει πρακτικές που αντιβαίνουν στην νομιμότητα .

Ο ΙΣΑ καλεί τους εμπλεκόμενους «να σεβαστούν το εκλογικό αποτέλεσμα και να σταματήσουν να προτάσσουν  παραταξιακά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες αλλά να δείξουν ομοψυχία και συσπείρωση απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και οι ασθενείς. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι πρέπει να παραμείνουν ισχυροί προς όφελος των ιατρών, των ασθενών και της Δημόσιας Υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας.