ΙΣΑ: «Η πτώση του ασανσέρ στο Ιπποκράτειο αναδεικνύει την κατάρρευση του ΕΣΥ»

  • Γιάννα Σουλάκη
πτώση του ασανσέρ
Την έντονη διαμαρτυρία του για το περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό του γιατρού από πτώση του ασανσέρ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σύμφωνα με τα μέλη του ΙΣΑ πρόκειται για μια πρωτοφανή περίπτωση, που αναδεικνύει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων:

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί εργάζονται σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που όπως αποδεικνύεται για
άλλη μια φορά, εγκυμονούν κινδύνους ,τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό», αναφέρει ο ΙΣΑ.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν πλέον οριακά, με ελάχιστο προσωπικό και σοβαρές ελλείψεις, σε υλικά και εξοπλισμό. Το ατυχέστατο αυτό συμβάν δυστυχώς δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, με τη συντήρηση τόσο του τεχνολογικού εξοπλισμού, όσο και των κτιριακών υποδομών, των δημόσιων νοσοκομείων . Το προσωπικό των νοσοκομείων, εργάζεται σε συνθήκες επαγγελματικής εξουθένωσης, δίνοντας μάχη για να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας που καταρρέει»

Ο ΙΣΑ ζητά την αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, την στελέχωσή τους με προσωπικό και τον εκσυγχρονισμό της τεχνολογικής και κτιριακής υποδομής τους προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν