ΙΣΑ: «Φοροληστρική πολιτική» το χαράτσι 4% επί του μισθού των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών

  • Γιάννα Σουλάκη
ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών
O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) διαμαρτύρεται για το "άδικο εισπρακτικό μέτρο", όπως αναφέρουν τα μέλη του, που επιβάλλεται στους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς του πρώην ΕΤΑΑ

Πρόκειται για την επιβολή του 4%, ως μηνιαία ασφαλιστική εισφορά στον Κλάδο Εφάπαξ Παροχών του ΕΤΕΑΕΠ, το οποίο υπολογίζεται από 1.1.2019 επί του ποσού που αντιστοιχεί στον κατώτατο βασικό μισθό άγαµου ελευθεροεπαγγελματία γιατρού.

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει τη διαμαρτυρία του για το μέτρο που επιβάλλεται στους ελευθεροεπαγγελματίες του πρώην ΕΤΑΑ, το 4% του κλάδου Προνοίας στο ΕΤΕΑΕΠ, το οποίο προσθέτει επιπλέον βάρος, στις ήδη υψηλές ασφαλιστικές εισφορές των ιατρών που αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα στην οικονομική κρίση, αναφέρουν τα μέλη του ΙΣΑ.

Πιο συγκεκριμένα:

«Η «φοροληστρική» αυτή πολιτική, επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τη θέση των γιατρών που τα τελευταία χρόνια μαστίζονται από την υποαπασχόληση και τη ανεργία και οδηγούνται στη μετανάστευση για να επιβιώσουν. Ουσιαστικά προστίθεται ένα αναδρομικό χαράτσι εκατοντάδων ευρώ, χωρίς καμία ουσιαστική ανταποδοτικότητα που εξυπηρετεί μία απαράδεκτη, άδικη και εχθρική πολιτική, ενάντια στον επιστημονικό κόσμο της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.