ΙΣΑ: Ετοιμαστείτε για την επικείμενη έξαρση κρουσμάτων γρίπης- Ο εμβολιασμός μονόδρομος

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας να λάβει μέτρα ενόψει της επικείμενης επιδημίας γρίπης, τους επόμενους μήνες και τις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν.

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ενόψει της επιδημίας γρίπης που αναμένεται τους επόμενους μήνες, καλεί τις ομάδες υψηλού κινδύνου, να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο καθώς ξεκίνησε η ενδεδειγμένη περίοδος, για τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Πρέπει να επισημανθεί ότι η πλειοψηφία των ασθενών που εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές  ή κατέληξαν από τη νόσο, κατά την περσινή χρονιά δεν είχαν εμβολιαστεί.

Επίσης ζητεί από το υπουργείο Υγείας, να μεριμνήσει εγκαίρως για την λειτουργία κλινών, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ,προκειμένου να μη χαθούν άδικα ζωές, για άλλη μια χρονιά.

Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της επιδημίας ,οι ανάγκες για κρεβάτια σε ΜΕΘ ,αυξάνονται κατακόρυφα, με αποτέλεσμα  πολλοί ασθενείς να καταλήγουν πριν βρεθεί κρεβάτι .

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ,επισήμανε τα εξής:

«Η αντιμετώπιση της επιδημίας της γρίπης, απαιτεί  σχεδιασμό και εγρήγορση. Είναι απαράδεκτο και τριτοκοσμικό να παραμένουν καθημερινά τους χειμερινούς μήνες, σε αναμονή για ΜΕΘ , πενήντα και εξήντα ασθενείς και πολλοί από αυτούς να καταλήγουν πριν βρεθεί κρεβάτι . Το Υπουργείο Υγείας, γνωρίζει τις ανάγκες που πρόκειται να δημιουργηθούν και  οφείλει να μεριμνήσει άμεσα, για να καλυφθούν. Σε αντίθετη περίπτωση, έχει μεγάλες ευθύνες για τις ζωές που θα χαθούν άδικα».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν