ΙΣΑ: Ελλιπής στελέχωση των νοσοκομείων χειρότερη εκπαίδευση των νέων γιατρών

  • Iatropedia
Την υψηλή επιστημονική κατάρτιση των Ελλήνων γιατρών που χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 14ο Ετήσιο Συνέδριο Ενδοκρινών Αδένων που επιμελήθηκε ο πρόεδρος και διευθυντής του ΕΣΥ Γιώργος Ζωγράφος. Αλλά επισήμανε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα η υποστελέχωση και οι ελλείψεις καθώς θα οδηγήσουν σε ελλιπή επιστημονική κατάρτιση των νέων γιατρών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε στο έλλειμμα στην εκπαίδευση των νέων γιατρών και τόνισε την ανάγκη στελέχωσης των Δημοσίων νοσοκομείων ώστε να επιτελεστεί το διδακτικό έργο και η μεταλαμπάδευση της γνώσης στους νέους επιστήμονες.

«Η αφυδάτωση» των δημόσιων δομών υγείας έχει επίπτωση όχι μόνο στην περίθαλψη του ασθενή αλλά και στην εκπαίδευση των νέων γιατρών οι οποίοι δεν έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από τους λαμπρούς επιστήμονες που αποτελούν την κορωνίδα της χειρουργικής στην Ευρώπη.

«Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να στελεχώσει άμεσα τα νοσοκομεία και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την σωστή εκπαίδευση των νέων γιατρών αξιοποιώντας το αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό της χώρας.», τόνισε ο Γ. Πατούλης