ΙΣΑ: Αντίθετος στο Άρθρο 34 του νέου Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας

  • Iatropedia newsroom
ΙΣΑ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ξεκαθαρίζει την αντίθεσή του σχετικά με τη διάταξη για τον πειθαρχικό έλεγχο στο νέο Σχέδιο Νόμου.

Με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) αντιδρά στο Άρθρο 34 του νέου Σχεδίου Νόμου του υπουργείου Υγείας, ζητώντας την εξάλειψή του.

Παρόμοια επιστολή έστειλε και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, σχετικά με με το νέο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Δράσεις Δημόσιας Υγείας-Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ».

Οι εργασίες της Ολομέλειας Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων, η οποία αποτελεί θεσμικό όργανο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, πραγματοποιήθηκαν, στη Βέροια το Σάββατο 9 Μαρτίου. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και το επίμαχο άρθρο, το οποίο «χαιρέτισε» η Ολομέλεια.

Ο ΙΣΑ, τονίζοντας ότι δεν εκπροσωπήθηκε στις εν λόγω εργασίες, αντιτίθεται στη θέσπιση των νέων διατάξεων και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) για την υποστήριξή του στο νέο Σχέδιο Νόμου.

Δείτε επόσης: ΙΣΠ: Ζητά από τον Υπουργό Υγείας να αποσύρει τη νέα διάταξη για τον πειθαρχικό έλεγχο μελών Ιατρικών Συλλόγων

Η θέση του ΙΣΑ για το άρθρο 34 του Νέου Σχεδίου Νόμου

«Σε συνέχεια της από 11 Μαρτίου 2024 επιστολής του ΠΙΣ, αναφορικά με τις εργασίες της Ολομέλειας των Προέδρων, που έλαβαν χώρα στην Βέροια στις 09.03.2024 και την εκπεφρασμένη άποψη ότι η Ολομέλεια των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων θεωρεί πως το άρθρο 34 παρ. 2 του Νέου Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας κινείται σε απολύτως θετική κατεύθυνση και επιλύει σοβαρά προβλήματα και στρεβλώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου των Αθηνών.

«Οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι στην εν λόγω συνάντηση δεν παρέστη εκπρόσωπος του ΙΣΑ, αλλά ούτε και πολλών άλλων Ιατρικών Συλλόγων, ως εκ τούτου δεν δύναται να γίνεται λόγος για απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας».

«Θα θέλαμε επίσης να ενημερωθούμε ποιοι εκ των Προέδρων των Ιατρικών Συλλογών ψήφισαν υπέρ του συγκεκριμένου άρθρου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω ανακοινώσεις συνιστούν αρμοδιότητα της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ», καταλήγει ο ΙΣΑ.

Φωτογραφία αρχείου ΕUROKINISSI