ΙΣΑ: «Ανεβάζει» ψηλά στην ατζέντα το ασφαλιστικό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στα πολιτικά κόμματα με την οποία ζητά να πληροφορηθεί τις θέσεις τους σχετικά με το νέο νόμο για το ασφαλιστικό. Για να είναι καταγεγραμμένες οι θέσεις όλων ξεκάθαρα!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης «ο πολιτικός κόσμος να πάρει  θέση για το ανθρωποκτόνο νέο ασφαλιστικό σύστημα και ν αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

O Ιατρικός   Σύλλογος Αθηνών απέστειλε σήμερα επιστολή στα πολιτικά κόμματα, με την οποία ζητεί να πληροφορηθεί τις θέσεις τους, σχετικά με το νέο νόμο για το ασφαλιστικό σύστημα που «οδηγεί στην εξαθλίωση χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες δημεύοντας με αυταρχισμό το εισόδημά τους».

Καθώς όπως αναφέρεται στην επιστολή, «πρόκειται για  έναν  νόμο που οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους και συγχρόνως απειλεί την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Η εφαρμογή του θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο της πλειοψηφίας των ιατρείων και ειδικά των νεότερων επιστημόνων».

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ανέφερε τα εξής:
« Το νέο σύστημα αποτελεί την ταφόπλακα για χιλιάδες επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες εβδομάδες πολλά μέλη του ΙΣΑ ενημέρωσαν ότι κλείνουν τα ιατρεία τους. Το επόμενο χρονικό διάστημα φοβούμαστε ότι θα έχουμε κύμα φυγής ειδικά των νέων επιστημόνων για το εξωτερικό. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας οφείλει να πάρει σαφή θέση για τον ανθρωποκτόνο αυτό νόμο και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν