ΙΣΑ: Αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όσες προσπάθειες κι αν έγιναν στο παρελθόν ακόμα και σε επίπεδο νομοθεσίας, ο ΕΟΠΥΥ δεν εισπράττει τις εισφορές Υγείας από τα επί μέρους Ταμεία. Τα τελευταία, παρακρατούν τις εισφορές Υγείας για να πληρώνουν τις συντάξεις... Και η Πολιτεία "σφυρίζει" αδιάφορα για ευνόητους λόγους. Πλην όμως η "τρύπα" στο υπερταμείο διευρύνεται και οι πάροχοι έχουν χάσει προ πολλού την υπομονή τους.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση από τον ΙΣΑ, «ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλη προσπάθεια, προχώρησε σε αναφορά στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, την οποία κατέθεσε σήμερα. Ζητά από τις εισαγγελικές αρχές την εκ μέρους τους διερεύνηση  για τυχόν ποινικές ευθύνες εκείνων που αν και όφειλαν, με πράξεις ή παραλείψεις τους προβαίνουν στην κατ’ εξακολούθηση παρακράτηση δεδουλευμένων αποδοχών από παρασχεθείσες υπηρεσίες των ιατρών μελών του συμβεβλημένων με το ΕΟΠΥΥ».

Επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι τόσο ο ΙΣΑ όσο και μέλη του έχουν διαμαρτυρηθεί, ενώ Ερωτήσεις για το θέμα αυτό έχουν γίνει στη Βουλή, πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας δημόσιες αναφορές και καταγγελίες από τις οποίες προκύπτει αβίαστα ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις εισφορές των ταμείων, η «τρύπα” στο ταμείο του Οργανισμού ολοένα μεγαλώνει.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα από τον ΙΣΑ ο πρόεδρος του ΔΣ, Γιώργος Πατούλης και ο γ.γ. Αλέξανδρος Βασιλείου, το ζήτημα διογκώθηκε επειδή φορείς κοινωνικής ασφάλισης δεν αποδίδουν εγκαίρως ή καθόλου στον ΕΟΠΥΥ τις εισφορές που έχουν εισπράξει. Ο Ιατρικός Σύλλογος θα παρακολουθήσει το θέμα για την δικαίωση των ιατρών μελών του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν