ΙΣΑ: Αγώνας για τη μη δημοσιοποίηση από τον ΕΟΦ προσωπικών δεδομένων γιατρών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απηύθυνε προς τον ΕΟΦ επιστολή στην οποία επισημαίνει ότι είναι αυτονόητο, στα πλαίσια της νομιμότητας και του κράτους δικαίου, ότι τόσο οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις όσο και οι αρμόδιες δημόσιες αρχές θα απόσχουν από οποιαδήποτε ανάρτηση που θα είναι αντίθετη με τα όσα δέχθηκε και επιτάσσει η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, απόφαση 5/2016 της πραγματικά ανεξάρτητης και συνταγματικά προστατευόμενης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είναι απολύτως ισχυρή και δεσμευτική. Ιδίως για το ΣΦΕΕ και τα μέλη του, αλλά και τον ΕΟΦ που προσέφυγαν σε αυτήν, κάθε δε πιθανή παραβίαση των διατάξεών της συνεπάγεται, τις προβλεπόμενες από το ν. 2472/1997 διοικητικές κυρώσεις.

«Ο ΙΣΑ ο οποίος ανέκαθεν τάχθηκε υπέρ της διαφάνειας και του ελέγχου στο χώρο της υγείας, θα συνεχίσει τον αγώνα υπέρ του δικαιώματος κάθε ιατρού. Του δικα8ιώματος να μετέχει ανεμπόδιστα σε διαδικασίες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης μέσα από επιστημονικά συνέδρια. Και τα στοιχεία των οποίων, εξάλλου κοινοποιούνται ανέκαθεν στον ΕΟΦ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν