Ιπποφαές η φυσική ευεξία και ισορροπία του ανθρώπινου οργανισμού!!!

  • Iatropedia
Τον τελευταίο καιρό γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος λόγος για την έλλειψη βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό του ανθρώπου, ενώ πλέον και οι άνθρωποι είναι πιο συνειδητοποιημένη ότι μια έλλειψη βιταμινών ή κάποιων άλλων θρεπτικών συστατικών μπορεί να έχει βλαβερές συνέπειες για την υγεία. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να αναζητούν μέσα από συμπληρώματα βιταμινών και εκχυλίσματα φυτών να καλύψουν αυτές τους τις ανάγκες.

Πολλοί από αυτούς πλέον έχουν πειστεί ότι υπάρχουν ορισμένα φυτά, γνωστά και με την ονομασία ‘’υπερτροφές’’, τα οποία μπορούν να προσφέρουν την κάλυψη και την θωράκιση που χρειάζονται. Σε αυτήν την κατηγορία φυτών, υπερέχει ένα φυτό μοναδικό εξαιτίας της πληθώρας των θρεπτικών συστατικών, το Ιπποφαές. Το φυτό Ιπποφαές, τα τελευταία χρόνια, μας έχει συστηθεί ως ένα μοναδικό προϊόν που μπορεί να προσφέρει μια πλειάδα θρεπτικών συστατικών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων, λιπαρών οξέων, τα οποία στοιχεία είναι ευεργετικά για την υγεία του ανθρώπου.

Τι είναι το Ιπποφαές;

Το φυτό Ιπποφαές είναι ένα από τα αρχαιότερα φυτά της Γής καθώς προηγείται πολύ της εποχής των παγετώνων. Έχει την μορφή θάμνου και βρίσκεται στην περιοχή της Ευρασίας, καθώς ο χώρος στον οποίο ευδοκιμεί και μπορεί να αναπτυχτεί και να προσφέρει την καλύτερη ποιότητα σε έλαιο είναι οι κρύες αυτές περιοχές.

Οι θαυματουργές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα καθώς μνημονεύεται από την εποχή του Μέγα Αλέξανδρου, είναι γνωστή η ιστορία που αναφέρει ότι το άλογο του τρεφόταν από το φυτό Ιπποφαές και είχε όλες αυτές τις ανεξάντλητες δυνάμεις, ενώ παρουσιάζεται και σε βιβλία του πατέρα της Φαρμακολογίας Διοσκουρίδη.

Η χρήση του στην ιατρική εμφανίζεται από Κινέζους και Θιβετιάνους γιατρούς για τους οποίους ήταν ένα πολύ σημαντικό φάρμακό, ενώ το 1929 γίνεται η πρώτη βιοχημική ανάλυση του καρπού, με την οποία όλοι αντιλαμβάνονται πλέον πόσο σημαντικό είναι αυτό το φυτό.

Διαπιστώθηκε ότι ο καρπός του φυτού περιέχει 190 θρεπτικά συστατικά τα οποία μπορούν να προσφέρουν την μέγιστη θρεπτική ισορροπία στον οργανισμό μας. Στο φυτό Ιπποφαές μπορεί κανείς να βρει όλα τα συστατικά τα οποία συνεισφέρουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Αντιοξειδωτικό

Οι περισσότερες από τις 190 θρεπτικές ουσίες και βιοδραστικές ουσίες που βρίσκονται στο έλαιο Ιπποφαούς θεωρούνται ανοσολογικοί παράγοντες, όπως το λινολενικό οξύ, βιταμίνες Ε, Α, καροτίνη, πολυφαινόλες, φλαβονοειδή και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, χαλκός, μαγγάνιο, σελήνιο, κ.ά. .

Αυτή η καλά συντονισμένη ομάδα συστατικών, η οποία βρίσκεται σε συγκεκριμένες αναλογίες, ρυθμίζει και διατηρεί το ανοσοποιητικό σύστημα σε διάφορες διαδικασίες και σε διάφορα επίπεδα, ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού και βοηθά στη φυσική επούλωση των πληγών, έτσι μπορούμε να θεωρήσουμε το έλαιο του Ιπποφαούς ως μια σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών.

Η πλούσια περιεκτικότητα του σε φλαβονοειδή, γλυκοζίτες, φαινόλες, τερπένια, βιταμίνες Ε, Α, C, β-καροτένιο και ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι όλα αντιοξειδωτικά πολύ χαμηλού μοριακού βάρους, βοηθούν στην ενεργοποίηση του υπεροξειδίου δισμουτάσης του οποίου ο ρόλος στον οργανισμό είναι να εξαλείψει τις ελεύθερες ρίζες και τα μεταλλαγμένα και τα νεκρά κύτταρα που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, και να αυξήσει την φαγοκυττάρωση των μακροφάγων.

Η απομάκρυνση των ελευθέρων ριζών έχει ως αποτέλεσμα το έλαιο Ιπποφαούς να μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ισχυρή αντιγηραντική ουσία καθώς αποτρέπει την εμφάνιση των σημαδιών της ηλικίας σε έναν μεγάλο ποσοστό.

Δέρμα

Ένα συστατικό που μπορεί κανείς να βρει στο Ιπποφαές είναι το παλμιτελαϊκό οξύ, το οποίο μπορεί κανείς να το εντοπίσει και στο ανθρώπινο δέρμα, το οποίο εξηγεί γιατί χρησιμοποιείται για εγκαύματα, επούλωση πληγών, μολύνσεις και ασθένειες του δέρματος.

Αυτό το έλαιο έχει επίσης ιδιότητες κατά της υπεριώδης ακτινοβολίας, βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος και προωθεί λαμπερά, υγιή μαλλιά. Βάση ερευνών έχουν παρατηρηθεί τα θεραπευτικά αποτελέσματα του ελαίου σε ασθενείς με εγκαύματα, εφαρμόζοντας το έλαιο στον επίδεσμο.

Οι ασθενείς εμφάνισαν μειωμένη διόγκωση και πόνο καθώς και ταχύτερη εκ νέου ανάπλαση του δέρματος. Ταυτόχρονα, άλλα συστατικά βοηθούν στην διατήρηση της υγρασίας του δέρματος, ενώ το βοηθούν καις την διατήρηση της λιπαρότητάς του ώστε να παραμείνει απαλό.

Χοληστερόλη

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν αποδείξει ότι το έλαιο από το Ιπποφαές έχει την δυνατότητα να μειώσει τα επίπεδα της ‘’κακής’’ LDL χοληστερόλης με παράλληλη αύξηση της ‘’καλής’’ HDL χοληστερόλης.

Αυτό που μπορεί να οδήγησε σε αυτήν την διαφορά στα επίπεδα της χοληστερόλης είναι η υψηλή συγκέντρωση του φυτού σε στερόλες, όπως είναι η βήτα-σιτοστερόλη.

Το συμπλήρωμα διατροφής από το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε όλα τα θετικά συστατικά τα οποία μπορεί να προσφέρει το έλαιο Ιπποφαούς είναι το Ιπποφαές Eubias™, σε μαλακή κάψουλα και το Έλαιο Ιπποφαές Eubias™, το οποίο προσφέρεται σε μορφή ελαίου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εξωτερική χρήση.

Το φυτικό συμπλήρωμα διατροφής Ιπποφαές Eubias™ προσφέρει την ευεξία και την ισορροπία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός εξαιτίας των 190 θρεπτικών συστατικών που περιέχονται μέσα στην μαλακή κάψουλα του συμπληρώματος.

Επιλέξτε από τα SUPERFOODS™ και τα φαρμακεία το κορυφαίο σε προτίμηση Ιπποφαές EUBIAS™, το μοναδικό δοκιμασμένο εδώ και έξι χρόνια!!

*Οι πληροφορίες για τις ευεργετικές ιδιότητες του Ιπποφαούς επιβεβαιώνονται από έρευνες στην Αμερικάνικη Βιβλιοθήκη Ιατρικής, του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας pubmed!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ των μορφών συμπληρωμάτων διατροφής και γιατί υπερέχουν αυτά που η μορφή τους είναι σε σπρέι για το στόμα;

Τι μπορεί να δώσει νέα πνοή στα μαλλιά μας;

Aδυνάτισμα; Χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο χρησιμοποιούν τον Πράσινο Καφέ!!!

Οι κάψουλες του πράσινου καφέ αδυνατίζουν, διαβάστε και άλλους 6 σημαντικούς λόγους για να τον εντάξετε στην καθημερινότητα σας!!!