Υπό κατάρρευση το «Αττικό»: Κλειστά στα τακτικά ιατρεία και χειρουργεία την Τετάρτη πρωί

  • Iatropedia
Σε πλήρες "λειτουργικό αδιέξοδο" θεωρούν ότι έφτασε το νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι στο "Αττικό" με αποτέλεσμα την Τετάρτη να πραγματοποιούν γενική συνέλευση αναστέλοντας το πρωί από 7 ως τις 11 την λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, των προγραμματισμένων χειρουργείων και εξετάσεων.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το ταμείον είναι μείον και στο «Αττικό» με τον «κουρεμένο» προϋπολογισμό να καθιστά κατά την άποψη των εργαζομένων «επικίνδυνη» την λειτουργία του νοσοκομείου.

Η έλλειψη προσωπικού που χρονίζει, η υπερφόρτωση των χειρουργείων, τα ράντζα αλλά και η οικονομική δυσπραγία είναι πια εμφανή στο άλλοτε πρότυπο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2010 ο προϋπολογισμός ανερχόταν σε 120 εκατ. ευρώ , το 2014 ήταν μόλις στα 57 εκατ. ευρώ, για το 2015 έχει οριστεί στα 51 εκατ. ευρώ και τώρα με το «κούρεμα» των αποθεματικών καταρρέει εκ νέου…

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του Σωματείου:

Το σωματείο εργαζομένων και οι γιατροί του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 11/3/2015, λόγω του πλήρους λειτουργικού αδιέξοδου και της επικινδυνότητας του νοσοκομείου.

Την ημέρα εκείνη και από τις ώρες 7 έως 11 πμ θα ανασταλεί κάθε τακτική λειτουργία του νοσοκομείου (Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, τακτικά χειρουργεία, τακτικές εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις, διοικητικές και τεχνικές εργασίες, φαρμακείο, εργαστήρια).

Το νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟ είναι στα όρια της κατάρρευσης. Η ανθρωπιστική κρίση εμφανίζεται και εδώ. Τα πολλαπλά προβλήματα, που εντοπίζονται σε όλα σχεδόν τα τμήματα του νοσοκομείου, θεωρούμε ότι είναι συνέπεια τριών βασικών και αλληλένδετων παραγόντων:

– Της μεγάλης και χρόνιας έλλειψης προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες.

– Της τεράστιας καθημερινής προσέλευσης ασθενών σε τακτική και επείγουσα βάση, που οδηγεί στην αθλιότητα των ράντζων και των φορείων στους διαδρόμους, την υπερφόρτωση του χειρουργείου, των μονάδων και των εργαστηρίων. Τα αίτια αυτής της κατάστασης είναι: η έλλειψη άλλου νοσοκομείου που να συνεφημερεύει με το ΑΤΤΙΚΟ στη Δυτική Αθήνα, το κλείσιμο του νοσοκομείου Λοιμωδών από την προηγούμενη κυβέρνηση και η υπολειτουργία και κατάργηση υπηρεσιών και μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και του ΠΕΔΥ.

– Της οικονομικής δυσπραγίας του νοσοκομείου και της «θηλιάς» στη χρηματοδότησή του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα ποσά: Το 2010 (προ μνημονίου) ο δημόσιος προϋπολογισμός διέθεσε για το ΑΤΤΙΚΟ περίπου 120.000.000 €. Το 2014 ήταν μόλις 57.000.000 €, ενώ για φέτος υποχώρησαν κι άλλο στα 51.000.000 €, ενώ τα αποθεματικά του νοσοκομείου και τα πρόσθετα ποσά, που είχαν θεσμοθετηθεί για την κάλυψη ειδικών αναγκών (πχ λογαριασμός ΕΛΚΕ για τις ΜΕΘ), έχουν λεηλατηθεί ή καλύπτουν «άλλες τρύπες». Με αυτά τα χρήματα δεν καλύπτονται οι προμηθευτές, μεγάλοι και μικροί, που με τη σειρά τους εκβιάζουν και προχωρούν σε «παύση συντήρησης» των μηχανημάτων και ελλείψεις υλικών.. Ζητάμε άμεση ενίσχυση του ΑΤΤΙΚΟΥ από τον προϋπολογισμό (διπλασιασμό για φέτος), για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν κατανόηση και να στηρίξουν τον αγώνα μας. Τα προβλήματά μας είναι και δικά τους. Στη συνέλευση πρέπει να ακουστεί και η δική τους φωνή.

Ο κόσμος του ΑΤΤΙΚΟΥ και ο λαός της Δυτικής Αθήνας προσδοκά και χρειάζεται μια αλλαγή και ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ -Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πλαγιαννάκος Γιάννης- Ρίζος Μιχάλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ακτινογραφία του ΕΣΥ δια χειρός εργαζομένων! Δείτε τα κενά και τις ελλείψεις