Υπό διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις ειδικότητες

  • Iatropedia
Τη δέσμευση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι θα προηγηθεί διάλογος πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο τρόπο λήψης της ιατρικής ειδικότητας, έλαβε ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας αλλά και οι ειδικευόμενοι και νέοι γιατροί που πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτίριο του υπουργείου.

Χρειάστηκε να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας, να λογομαχήσουν με τα ΜΑΤ και στη συνέχεια να κάνουν κατάληψη στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας οι γιατροί για να λάβουν την αυτονόητη δέσμευση από τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη και τον Γενικό Γραμματέα Νίκο Πολύζο: ότι θα προηγηθεί διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις ειδικότητες.

Το νομοσχέδιο που περιέχει αρκετές ασάφειες και προβλήματα κατά τους εκπροσώπους του κλάδου, ανακοινώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας πριν ακόμη το διαβάσουν οι ενδιαφερόμενοι φορείς.

Έπειτα από έντονη πίεση ο ΙΣΑ αλλά και οι νέοι γιατροί που συγκεντρώθηκαν στο κτίριο του υπουργείου έλαβαν τελικώς τη διαβεβαίωση ότι δε θα ψηφιστεί χωρίς να συζητηθεί.

Ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος με ανακοίνωση που μοίρασε στους συγκεντρωμένους γιατρούς, τους γνωστοποίησε ότι το ανηρτημένο στο διαδίκτυο Σχέδιο για τις ειδικότητες δεν αποτελεί Νομοσχέδιο αλλά απλά κείμενο διαβούλευσης. Ο διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2011 και αν χρειαστεί και περισσότερο, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.