Ηπατομοσχευθέντες: «Πεθαίνουμε χωρίς φάρμακα»!

  • Iatropedia
Κραυγή αγωνίας από τους εκατοντάδες ηπατομοσχευθέντες που κινδυνεύουν λόγω έλλειψης φαρμάκων. «Η έλλειψη φαρμάκων απειλεί τις ζωές μας», φωνάζουν οι άνθρωποι που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος και απευθύνουν έκκληση προς πολιτεία και φαρμακοποιούς να βρουν άμεσα λύση.

Την αποφυγή του πλέον εφιαλτικού σεναρίου, αυτού της απώλειας ανθρώπινων ζωών, προσπαθούν να επιτύχουν οι ηπατομοσχευθέντες και απευθύνουν έκκληση για λύση στο αδιέξοδο στις σχέσεις φαρμακοποιών και πολιτείας.

Σύμφωνα με το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡxω», τα φάρμακα είναι εκείνα που τους κρατούν στη ζωή.

«Ο βίος ενός μοσχεύματος και κατ’ επέκταση η διάρκεια της ζωής ενός μεταμοσχευμένου είναι συνυφασμένη με την αυστηρή και αναγκαία λήψη της ανοσοκατασταλτικής του φαρμακευτικής αγωγής», τονίζουν οι ασθενείς και προσθέτουν πως, «η παραμικρή παρέκκλιση, αλλά πολύ περισσότερο η μη λήψη της ως άνω φαρμακευτικής αγωγής οδηγεί στην απόρριψη του μοσχεύματος και στο θάνατο».

Σύμφωνα με το «ΗΠΑΡχω», η μη εκτέλεση ιατρικών συνταγών από τους φαρμακοποιούς αλλά και η έλλειψη ή η απουσία αναντικατάστατων φαρμακευτικών σκευασμάτων σε ασθενείς που η βιωσιμότητα τους είναι άκρως εξαρτημένη απ’ αυτά αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της πλήρους αποδόμησης κάθε έννοιας του κοινωνικού κράτους.

Το Σωματείο καλεί τους Φαρμακοποιούς και κάθε αρμόδιο φορέα να βρουν άμεση λύση στο πρόβλημα με την παροχή των ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων και από τα ιδιωτικά φαρμακεία, αλλά και μόνιμη λύση για τη χορήγηση τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές οι οποίες δίνουν καθημερινό αγώνα για να συνεχίσουν να «ΗΠΑΡχουν».