Ηπατίτιδα σε παιδιά – Γκάγκα: Κανένα ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα – Έτοιμες οι υγειονομικές αρχές

  • Γιάννα Σουλάκη
ηπατίτιδα
Στην Ελλάδα δεν έχουμε παιδιά με ύποπτα συμπτώματα ηπατίτιδας, διαβεβαίωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Τόνισε, ότι στη χώρα μας αυτή τη στιγμή δεν είναι κανένα παιδί άρρωστο και πως αν εντοπιστεί κάποιο κρούσμα ηπατίτιδας, αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένη διατροφή και τις περισσότερες φορές τα παιδιά γίνονται καλά.

=Όπως εξήγησε, στην Αγγλία εντοπίστηκαν πάνω από 100 περιστατικά και από τις εξετάσεις προέκυψε ότι δεν είναι κάποιος από τους γνωστούς ιούς. Πρόκειται για κάποιον αδενοϊό που προσβάλλει κυρίως μικρά παιδάκια αλλά δεν νοσούν όλα το ίδιο. Επίσης, δεν συνδέεται με τον κορονοϊό, επιβεβαίωσε η κυρία Γκάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Με μάσκα η επιστροφή στα σχολεία και βλέπουμε»

Ενόψει της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία μετά το Πάσχα χωρίς self test, η κυρία Γκάγκα δεν απέκλεισε να σταματήσει η υποχρέωση της χρήσης μάσκας, αλλά όχι ακόμη, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατή επίσκεψή του σε σχολείο της Σύρου.

«Θεωρούμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε με μάσκα και να δούμε πως προχωράμε με τον καιρό. Νομίζω ότι αυτό που θα μας δείξει πως προχωράμε, είναι η επιδημιολογική επιτήρηση. Αν την επόμενη εβδομάδα δεν έχουμε πολλά κρούσματα, δεν καταγράφονται, μπορούμε να το συζητήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.