Υπ.Υγείας: Κανονικά θα πληρωθούν εφημερίες και υπερωρίες

  • Iatropedia
Εξαιρούνται από τις περικοπές του δημοσίου οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ και οι υπερωρίες του προσωπικού των νοσοκομείων οι οποίες θα καταβληθούν κανονικά.

Κανονικά θα πάρουν τα χρήματά τους οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων, γιατροί και υπόλοιπο προσωπικό, που έκαναν εφημερίες ή υπερωρίες τους τελευταίους μήνες αλλά και γι αυτές που θα κάνουν έως το τέλος του έτους.

Σε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών και υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο Υπουργείων, αποφασίστηκε να εξαιρεθούν για το 2011 από τις περικοπές στο δημόσιο, τα κονδύλια που αφορούν εφημερίες κλάδου γιατρών ΕΣΥ , καθώς και οι υπερωρίες νυχτερινά – εξαιρέσιμα του λοιπού προσωπικού του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ. Σχετικές αποφάσεις για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι θα εκδοθούν από το Υπουργείο Οικονομικών έως τέλος της εβδομάδας αυτής.

Να σημειωθεί ότι γιατροί και προσωπικό δεν έχουν εισπράξει καιρό τώρα τα δεδουλευμένα τους από εφημερίες και υπερωρίες με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να βρίσκονται και σε απεργιακές κινητοποιήσεις.