Ιός του Δυτικού Νείλου: Οι ειδικοί προειδοποιούν! «Πολλά τα κρούσματα και σοβαρή η νόσηση»

  • Iatropedia newsroom
ιός του Δυτικού Νείλου
Στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, τη γρίπη, αλλά και στον ιό του Δυτικού Νείλου αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας -Υπέρτασης, Διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής ΑΠΘ στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου», Βασίλης Κώτσης.

Σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό ο καθηγητής μιλώντας στον Real Fm 107,1 εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη συνύπαρξη γρίπης – κορoνοϊού υπογραμμίζοντας πως και η γρίπη σκοτώνει.

Γι’ αυτό θεωρεί αναγκαίο τον εμβολιασμό και για τις δύο νόσους, ενώ εξήγησε πως και τα δύο εμβόλια πρέπει να τα κάνουν τα άτομα με σοβαρά υποκείμενα προβλήματα υγεία και οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη. Πρόσθεσε δε όπως όλα δείχνουν και φέτος θα είναι κυρίαρχος ο ιός ΗιΝ1.

Ο κ. Κώτσης πρόσθεσε επίσης, πως πρόσφατες επιστημονικές έρευνες ανέδειξαν πως στη διάρκεια της πανδημίας οι πολίτες επέδειξαν αμέλεια όσον αφορά στις υπόλοιπες νόσους. Έτσι, «είδαμε βαρύτερα εγκεφαλικά και βαρύτερες νοσήσεις από καρδιαγγειακά επεισόδια».

«Καμπανάκι» για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ο κ. Κώτσης χτύπησε το καμπανάκι για τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς «γίναμε… τροπική χώρα», όπως είπε και λόγω της κλιματικής αλλαγής «τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα». Μάλιστα, αποκάλυψε πως στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν πολλά κρούσματα, ενώ υπήρξαν και θάνατοι.

Τέλος πρόσθεσε, πως μπορεί φέτος «να μην “ακούστηκε” η ελονοσία», αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε σε μία περίοδο που και η ελονοσία και ο ιός του Δυτικού Νείλου θα μας απασχολούν».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

Πηγή: Newsit.gr