Ιός του Δυτικού Νείλου: 72χρονη στη Λάρισα η ασθενής που νοσηλεύεται στην εντατική

  • Ρούλα Τσουλέα
ιός του Δυτικού Νείλου
Η γυναίκα διαγνώστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πριν από πέντε ημέρες. Σε αιμοδοτική καραντίνα η περιοχή.

Ο ασθενής που νοσηλεύεται στην εντατική με σοβαρή μορφή της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι μία γυναίκα 72 ετών. Η γυναίκα διαγνώστηκε το περασμένο Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Έκτοτε, η περιφερειακή ενότητας Λάρισας βρίσκεται σε αιμοδοτική καραντίνα. Μόλις δηλώθηκε το κρούσμα στον ΕΟΔΥ, ενημερώθηκε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Αυτό, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, έθεσε αυθημερόν την Λάρισα και την Ημαθία σε καραντίνα.

Ταυτοχρόνως, ενημερώθηκαν τα νοσοκομεία που είχαν πάρει αίμα από το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝ Λάρισας, να προχωρήσουν σε ελέγχους των μονάδων αίματος και των παραγώγων τους. Τα νοσοκομεία αυτά βρίσκονται σε:

  • Αθήνα
  • Θεσσαλία
  • Θεσσαλονίκη

Διαβάστε ακόμα Ιός του Δυτικού Νείλου: Οκτώ νέα κρούσματα στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα – 2 οι νεκροί

Παράλληλα ειδικό αυτοκίνητο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μετέφερε δείγματα μονάδων αίματος και παραγώγων των τελευταίων δύο εβδομάδων για έλεγχο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Τέλος, όλοι όσοι δίνουν αίμα στο Γενικό και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, θα εξετάζονται και για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει νοσήσει συνολικώς 11 άτομα εφέτος στη χώρα μας. Δύο από τους ασθενείς, ηλικίας άνω των 80 ετών, δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή. Από τους υπόλοιπους, οι τρεις νοσηλεύονται ακόμα στα νοσοκομεία. Ο ένας είναι η 72χρονη γυναίκα. Οι άλλοι δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους.

Φωτογραφία: iStock