Ιωάννης Μπασκόζος για ΕΕΣ: Το υπουργείο Υγείας έκανε ό,τι έπρεπε- Τώρα είναι δική τους η ευθύνη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το θέμα της αποπομπής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το Διεθνή Οργανισμό έθιξε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας εξηγώντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε ό,τι της αναλογούσε για να αποφευχθεί η εξέλιξη.

Με αφορμή δημοσιεύματα για αποπομπή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τους κόλπους του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μην αποπεμφθεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός την προηγούμενη περίοδο και μάλιστα με δική μας πρωτοβουλία η διοίκηση Αλεξανδρή είναι αυτή που έκανε αδιάβλητες εκλογές. Είναι το μόνο κριτήριο που μπορέσαμε να εκπληρώσουμε σε αυτά που θέτει η επιτροπή διαμεσολάβησης της διεθνούς ομοσπονδίας.

Τα υπόλοιπα, δηλαδή να αλλάξει το καταστατικό, να εγγραφούν μέλη και να γίνουν εκλογές μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου είναι ευθύνη της παρούσας διοίκησης, η οποία οφείλει να υλοποιήσει τη συμφωνία που έχει με την κυβέρνηση και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό. Τίποτα άλλο δεν έχω εγώ να πω, είναι δική τους ευθύνη».

Σε ερώτηση για το εάν ο χρόνος επαρκεί ο κ. Μπασκόζος απάντησε «εάν δείξουν καλή διάθεση ναι».