Είναι τα πόδια σας στραβά; Δείτε με ποιες ασκήσεις θα διορθώσετε το πρόβλημα

  • Iatropedia
Οι ασκήσεις για να ισιώσουν τα πόδια που σχηματίζουν “τόξο” (είτε προς τα μέσα, είτε προς τα έξω) εστιάζουν στο να ενισχύσουν τους μυς γύρω από τα γόνατα και τους μηρούς σε μια προσπάθεια να αλλάξει σταδιακά η θέση των ποδιών σας.

Ενώ οι περισσότερες ασκήσεις δεν μπορούν να επηρεάσουν δραστικά τα στραβά πόδια, μερικές τεχνικές άσκησης, όπως η γιόγκα και η πιλάτες, μπορεί να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την στάση σας, μειώνοντας τη σοβαρότητα των στραβών ποδιών. Αν και η χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως αναπόφευκτη για τις πολύ σοβαρές περιπτώσεις, ορισμένες εξειδικευμένες ασκήσεις μπορεί να είναι αποτελεσματικές σε παιδιά που έχουν διαγνωστεί με την πάθηση σε πολύ νεαρή ηλικία.

Θεραπευτικό μασάζ

Εάν το παιδί σας έχει στραβά πόδια, η θεραπεία μασάζ από έναν φυσιοθεραπευτή μπορεί να βοηθήσει. Κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας μασάζ, ο θεραπευτής θα κάνει ειδικούς χειρισμούς που μπορεί να είναι αποτελεσματικοί στο να ισιώσουν σταδιακά τα πόδια καθώς το παιδί μεγαλώνει. Η συγκεκριμένη άσκηση που χρησιμοποιείται είναι ένα λύγισμα του γονάτου, ενώ το παιδί είναι ξαπλωμένο. Σηκώστε το ένα του πόδι, λυγίζοντας το στο γόνατο και πιέζοντας κατ 'ευθείαν πίσω προς το στήθος του. Επεκτείνετε το πίσω και επαναλάβετε.

Στάσεις γιόγκα

Οι στάσεις της γιόγκα έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την ευθυγράμμιση του σώματος και την ευελιξία σας. Τα άτομα με τα στραβά πόδια συχνά δεν μπορούν να εκτελέσουν τις παραδοσιακές στάσεις της γιόγκα. Υπάρχει η λύση να το κάνετε με στηρίγματα, όπως ειδικοί ιμάντες για την γιόγκα. Πριν από οποιαδήποτε άσκηση γιόγκα, τυλίξτε ένα λουράκι γιόγκα γύρω από τα πόδια σας και ενώστε τα σε μια προσπάθεια να τα ευθυγραμμίσετε και να διορθώσετε τη θέση τους. Με τα πόδια σας ενωμένα σε ίσια θέση, μπορείτε να εκτελέσετε ορισμένες στάσεις γιόγκα.

Ασκήσεις ενδυνάμωσης

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης θα συμβάλει στην ενίσχυση των μυών γύρω από τα γόνατά σας, ενώ παράλληλα μειώνεται η πίεση στις αρθρώσεις και τους τένοντες σας, η οποία θα βοηθήσει έμμεσα στην βελτίωση της κλίσης στα πόδια σας. Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν μόνο να έχετε ένα πολύ μικρό πρόβλημα εμφάνισης “τόξου” στα πόδια σας. Ξαπλωμένοι σε έναν πάγκο γυμναστικής, τοποθετήστε ένα βάρος 4 κιλών ανάμεσα στα πόδια σας. Λυγίστε τα γόνατα, φέρνοντας τα πόδια σας προς τα πίσω μέχρι το βάρος να ακουμπάει στους γλουτούς. Εκτείνετε πλήρως τα πόδια σας και επαναλάβετε. Όσο θα βελτιώνεστε, αυξήστε το βάρος που χρησιμοποιείτε.

Πιλάτες

Όπως και η γιόγκα, έτσι και η γυμναστική τύπου πιλάτες μπορεί να σας βοηθήσει να ευθυγραμμίσει εκ νέου το σώμα σας, ενισχύοντας τους μυς του κορμού σας και βοηθώντας έμμεσα τη στάση σας και τα στραβά πόδια. Οι ασκήσεις πιλάτες θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τους κοιλιακούς σας μυς σας και να ενδυναμώσετε τα πόδια σας. Ξαπλωμένοι ανάσκελα, σηκώστε και τα δύο πόδια πάνω από το έδαφος και κινείστε τα γρήγορα πάνω και κάτω, κρατώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο. Ταυτόχρονα σφίξτε τους κοιλιακούς μυς σας, σηκώνοντας το άνω τμήμα του κορμού σας ελαφρώς από το έδαφος, καθώς αναπνέετε μέσα και έξω γρήγορα. Η συγκεκριμένη άσκηση γυμνάζει και τα δύο πόδια και τους κοιλιακούς σας.

http://www.livestrong.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μελανιές στα πόδια χωρίς λόγο: Τι φταίει

Οι ασκήσεις που σώζουν από τους πόνους σε αυχένα και ωμοπλάτη