Είναι καιρός η Πολιτεία να ασχοληθεί με την στοματική υγεία και το έργο των οδοντιάτρων

  • Iatropedia
Νέο σύστημα χορήγησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και ειδικοτήτων επεξεργάζεται η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία ώστε μέσω της νέας διαδικασίας να «διασφαλίζει ακόμη περισσότερο την πιστοποίηση των επισήμως καταρτισμένων οδοντιάτρων και ενισχύει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο καταξιωμένο επιστημονικό οδοντιατρικό δυναμικό της χώρας», όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΕΟΟ, Αθανάσιος Κατσίκης.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Πολιτεία στην ΕΟΟ είχε ψηφισθεί στο νόμο 4025/ 2011 και είχε ορισθεί ως ημερομηνία έναρξης η 1η Iανουαρίου 2015. Δόθηκε όμως παράταση μέχρι την 1η Μαΐου και επίκειται η έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.

«Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για να επισπεύσουμε την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, αλλά και να του εκθέσουμε τα χρονίζοντα αιτήματα του κλάδου, χωρίς ωστόσο να μας έχει απαντήσει» συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΕΟΟ και προσθέτει: « Η οδοντιατρική είναι η κατ΄ εξοχήν επιστήμη της πρόληψης και αυτή την στιγμή έχει ουσιαστικά απαξιωθεί με την ισχνή παρουσία της στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και την απουσία της από τον ΕΟΠΥΥ. Είναι καιρός η Πολιτεία να ασχοληθεί με την επιστήμη μας δεδομένου ότι η στοματική κοιλότητα αποτελεί τον καθρέπτη της γενικής υγείας του ατόμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν