ΕΙΝΑΠ: Να στηριχτούν τα νοσοκομεία και οι γιατροί για πραγματικά δωρεάν Υγεία

  • Iatropedia
Χρήματα για τα νοσοκομεία και τους γιατρούς αλλά και κατάργηση των πληρωμών για οποιαδήποτε παροχή στους πολίτες, ζήτησε με επιστολή της η ΕΙΝΑΠ από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τις ΥΠΕ αλλά και τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η κρίση που βιώνουμε από το περασμένο Σάββατο, ώθησε τους εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ να ζητήσουν την αναγνώριση των θυσιών των νοσοκομειακών γιατρών με τρόπο έμπρακτο, δηλαδή με την πληρωμή των δεδουλευμένω τους αλλά και με την τροφοδοσία των νοσοκομείων με τα απαραίτητα υλικά και φάρμακα.

Σκοπός είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

Διαβάστε εδώ την έκκληση:

Η ΕΙΝΑΠ καλεί

Τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας, των Υγειονομικών Περιφερειών και των διοικήσεων των νοσοκομείων:

1) Να καταργήσουν κάθε είδους πληρωμή από ασθενείς, ανασφάλιστους και ασφαλισμένους, για οποιαδήποτε παροχή, οποιαδήποτε θεραπευτική πράξη, οποιαδήποτε παρακλινική εξέταση στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Η πάγιά μας αυτή θέση για αυτονόητους λόγους, γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη και επιτακτική.

2) Να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και την τροφοδοσία τους με υλικά, φάρμακα, τρόφιμα κλπ.

3) Να εξασφαλίσουν πλήρως τη μισθοδοσία και την πληρωμή εφημεριών και υπερωριών σε όλο το υγειονομικό προσωπικό.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν δώσει μεγάλες μάχες ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, τα μνημόνια, τα καταστροφικά μέτρα ΕΕ – ΔΝΤ, για να διαφυλάξουν το δικαίωμα του ελληνικού λαού στη δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη, ισότιμη, καθολική περίθαλψη.

Για να διαφυλάξουν το δικαίωμα των νοσοκομειακών γιατρών και όλων των υγειονομικών στην εργασιακή, μισθολογική και επιστημονική αξιοπρέπεια.

Η ΕΙΝΑΠ καλεί τους υγειονομικούς και το λαό να συνεχίσουν να αρνούνται την υποταγή σε κάθε είδους μνημόνιο με περηφάνια, αξιοπρέπεια και τόλμη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΒΑΔΑΣ

Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν