Ηλεία – Εύβοια: Ενισχύονται οι δομές Υγείας των περιοχών – 12 άτομα διακομίστηκαν στο Κ.Υ. της Αρχαίας Ολυμπίας

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Το Υπουργείο Υγείας ενισχύει με επιπλέον επανδρωμένα ασθενοφόρα τις πληγείσες από τις καταστροφικές πυρκαγιές περιοχές της Ηλείας και της Εύβοιας. Επίσης, κήρυξε σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία.

Με 4 επιπλέον ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, επανδρωμένα με ιατρικό προσωπικό, ενισχύεται η περιοχή της Ιστιαίας στη Β. Εύβοια. Θα παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στον Αγιόκαμπο, από όπου μεταφέρονται πολίτες με πλωτά μέσα προς Αιδηψό και όπου αλλού απαιτηθεί.

Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου έχει τεθεί σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας, για την περίπτωση που θα μεταφερθούν στη Σκιάθο πολίτες από το λιμάνι του Μαντουδίου.

Το παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας έχει προετοιμασθεί κατάλληλα και είναι έτοιμο να δεχθεί άμεσα για φιλοξενία 52 πυρόπληκτους πολίτες που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (με δυνατότητα αύξησης σε 90).

Το παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή διαμονή των πυρόπληκτων συμπολιτών μας (Κλίνες, κλιματισμός, φύλαξη, καθαριότητα κλπ)

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν μετά από επικοινωνία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

Ηλεία: 12 άτομα στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας

Επίσης, 12 άτομα διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας. Οι 9 αντιμετώπιζαν ήπια αναπνευστικά προβλήματα και οι 3 έφεραν ελαφρά εγκαύματα. Τους παρασχέθηκε η κατάλληλη φροντίδα και αποχώρησαν.