Ηellas PHARM Σάββατο και Κυριακή στο Μαρούσι

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής διοργανώνει και φέτος το συνέδριο Ηellas PHARM την 1η και 2 Απριλίου στο Helexpo Maroussi. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα της φαρμακευτικής αγοράς αλλά και του ιατρικού κόσμου της χώρας με τα θέματα που θα "αγγίξει". Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κωνσταντίνος Λουράντος, «στόχος του συνεδρίου είναι να δώσει την αφορμή μέσα από εισηγήσεις που προκαλούν προβληματισμό, να συνθέσει απόψεις και γνώμες που θα βοηθήσουν τον Φαρμακοποιό στην καθημερινότητά του με το βλέμμα στραμμένο στις προοπτικές και τις ευκαιρίες, που διαγράφονται και  σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Φιλοδοξούμε να είναι ένα δυναμικό συνέδριο το οποίο θα συνθέτει απόψεις και θα ανοίγει νέους ορίζοντες για τους φαρμακοποιούς.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχουμε εφαρμόσει αρκετές καινοτομίες, αλλά και ειδικές εκδηλώσεις, όπως αυτή που αφορά τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που πωλούνται πλέον από τα φαρμακεία μας, αλλά και καθιερώνουμε θεσμούς όπως τα Αριστεία που επιβραβεύουν την καινοτομία και την προσφορά».

Μεταξύ των θεμάτων ξεχωρίζουν εισηγήσεις για:

«Ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Διαιτητικές τροφές

Ορθοπαιδικά

Επιθέματα

και συσκευές: «Ποια είναι, πώς χορηγούνται, πώς αποζημιώνονται».

– Ο τρόπος αποζημίωσης και έγκρισης συνταγών

– Η επίλυση των προβλημάτων e-ΔΑΠΥ

– Το νομικό και διαχειριστικό πλαίσιο διακίνησης των προϊόντων αυτών από τα φαρμακεία

Παράλληλα, εκπρόσωποι εταιρειών που διακινούν προϊόντα αυτών των κατηγοριών θα αναφερθούν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κατηγορίας, σε θέματα προδιαγραφών και ποιότητας, αλλά και σε θέματα εξυπηρέτησης και ενημέρωσης του κοινού.

Κατά τη διάρκειά της ενότητας θα πραγματοποιηθεί προσομοίωση εκτέλεσης προγράμματος e-ΔΑΠΥ, καθώς και εκκαθάρισης και αποζημίωσης συνταγών.

• «Διαχείριση φαρμακοθεραπείας και συμμόρφωση ασθενών», καθώς η μη ακριβής συμμόρφωση των ασθενών με τη φαρμακευτική τους αγωγή αναγνωρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον τομέα της υγείας σήμερα.

Ακόμη, παράλληλα με το Hellas PHARM 2017, o Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διοργανώνει ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας, με θέμα «Διανεμητικός λογαριασμός και θέματα λειτουργίας των διανεμητικών συλλόγων». Οι εισηγητές θα αναφερθούν στα χαρακτηριστικά λειτουργίας των διανεμητικών λογαριασμών και σε νομικά θέματα που αφορούν στους συλλόγους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Hellas PHARM, θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά:

• Τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς, για την ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων καινοτομιών και πρακτικών στην αγορά των φαρμακείων για το 2017. Η τελετή απονομής των αριστείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Απριλίου 2017.

• Το 1o Pharma Talks «Είμαι φαρμακοποιός – το φαρμακείο μέσα από τα μάτια μου», με δεκάλεπτες παρουσιάσεις ιδεών για το φαρμακείο μέσα από τα μάτια των φαρμακοποιών.

Ακόμα, θα πραγματοποιηθούν σημαντικές δορυφορικές εκδηλώσεις, όπως είναι:

• Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Επαγγελματική ανάπτυξη των φαρμακοποιών», όπου θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στην προσωπική και επαγγελματική επιτυχία μέσα από δυσκολίες και κρίση, καθώς και οι αρχές χρηματοοικονομικής διαχείρισης φαρμακείου.

• Η 4η Ημερίδα της ΕΕΟΦ «διά χειρός φαρμακοποιού», με θέματα που αφορούν στη φαρμακογνωστική προσέγγιση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων, στη φαρμακοτεχνία και φυτοθεραπεία.

Παράλληλα στο εκθεσιακό τμήμα του Hellas PHARM θα συμμετέχουν εταιρείες, με φαρμακευτικά προϊόντα, καλλυντικά, OTCs, εξοπλισμούς και υπηρεσίες φαρμακείου.

Μεγάλος Χορηγός: NOVARTIS