Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Επισιτιστική στήριξη 3.800 μαθητών με νέα δωρεά

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοινώνει νέα δωρεά, συνολικού ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη του Προγράμματος Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», σε δημόσια σχολεία της χώρας, κατά το τρέχον σχολικό έτος (2015-2016). Από τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ της νέας δωρεάς, το 1 εκατομμύριο θα διατεθεί άμεσα για την ενίσχυση του Προγράμματος, ενώ το υπόλοιπο 1,5 εκατομμύριο θα δωρισθεί με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds).

Η νέα δωρεά θα υποστηρίξει άμεσα περίπου 3.800 μαθητές, αλλά και τις οικογένειές τους, σε σχολεία που παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά επισιτιστικής ανασφάλειας. Τα σχολεία βρίσκονται κυρίως σε μεγάλες πόλεις, όπου παρατηρείται εντονότερη συσσώρευση των συνεπειών της συνεχιζόμενης κρίσης.

Από την έναρξη του Προγράμματος «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», τον Απρίλιο του 2012 έως σήμερα, το ΙΣΝ θα έχει διαθέσει συνολικά 21 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυσή του, συνυπολογίζοντας και τη δωρεά με τη μέθοδο matching funds. Ειδικότερα, όσον αφορά στη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds), το ΙΣΝ θα προσφέρει δωρεά ίσης αξίας για κάθε 100.000 ευρώ που θα συγκεντρώσει το Ινστιτούτο Prolepsis από άλλους δωρητές για τους σκοπούς του Προγράμματος.

Οι σχετικές δωρεές του ΙΣΝ για την ενίσχυση του εν λόγω Προγράμματος αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% της συνολικής, έκτακτης Πρωτοβουλίας του Ενάντια στην Κρίση, συνολικού ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται ότι, η εταιρεία Deloitte πραγματοποίησε, για λογαριασμό του ΙΣΝ, μελέτη αξιολόγησης του Προγράμματος «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», για την πιλοτική φάση υλοποίησής του (Απρίλιος-Ιούνιος 2012) καθώς και για τα σχολικά έτη 2012-2014.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends