Ιδιώτες γιατροί για άλλους τρεις μήνες για ΕΟΠΥΥ! Που διαφώνησαν με Βορίδη

  • Iatropedia
Με 200 δωρεάν επισκέψεις έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα πορευτούν οι περίπου 4500 συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Για τρεις μήνες ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να μη μείνουν καλοκαιριάτικα χωρίς γιατρούς οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι.

Σε συνάντηση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη τέθηκε το ζήτημα να γίνουν συλλογικές συμβάσεις με τους γιατρούς ώστε να υπάρχει ενιαία και κεντρική συνεργασία του κλάδου με τον Οργανισμό. Κάτι βέβαια που ο Μάκης Βορίδης αρνήθηκε εμμένοντας πως οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι ατομικές.

Επίσης η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ έθεσε και το ζήτημα της γενικότερης συνεργασίας όλων των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών με τον φορέα ώστε να υπάρχει απολύτως ελεύθερη επιλογή για τους ασθενείς.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου ζήτησε από τον κ.Βορίδη να ανοίξει ο ΕΟΠΥΥ σε όλους τους γιατρούς και να παραμείνει η αμοιβή τους κατά πράξη και περίπτωση.

Ο Μάκης Βορίδης εμφανίστηκε προβληματισμένος ενώ επιβεβαίωσε πως άμεσα θα γίνουν συνολικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ.

Ακόμη τέθηκε το ζήτημα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων και των τρεχουσών οφειλών. Ο Μάκης Βορίδης δεσμεύτηκε ότι σταδιακά τα χρήματα θα αρχίσουν να δίνονται στους γιατρούς με αρχή το 10% από τις οφειλές του 2012.

Πάντως οι γιατροί θα έχουν νέες συμβάσεις μετά το τέλος Σεπτεμβρίου οπότε και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Μέχρι τότε θα έχουν 200 δωρεάν επισκέψεις για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νοσοκομειακοί γιατροί: Φέρτε πίσω το μισθολόγιο μας! Τι θα ζητήσουν από Βορίδη

Έρχεται ψαλίδι κερδών για φαρμακοποιούς! Που καταλήγουν τρόικα-Βορίδης

Νέες τιμές στα φάρμακα δια χειρός Βορίδη! Ποιος χάνει ποιος κερδίζει

Δύο ξένοι στο ίδιο υπουργείο! Στα μαχαίρια ακόμη Βορίδης -Γρηγοράκος για τις αρμοδιότητες