Ιατρικά πρωτόκολλα για την ευεργετική δράση της μαστίχας Χίου-Μειώνει λιπίδια και σάκχαρο

  • Iatropedia
Η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Χίου και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου ξεκινούν το δεύτερο ερευνητικό πρωτόκολλο για την ευεργετική επίδραση της μαστίχας στα επίπεδα της χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Για 120 εθελοντές ψάχνουν οι καρδιολόγοι στην Χίο ώστε να ενταχθούν στο δεύτερο πρωτόκολλο που θα αναδείξει τις ευεργετικές δράσεις της μαστίχας Χίου στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι εθελοντές πρέπει να είναι ηλικίας άνω των 30 ετών, με τιμές σακχάρου μεταξύ 101 και 126 mg/dl και τιμές χοληστερίνης άνω των 200 mg/dl. Πρέπει εξάλλου να μην λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για σάκχαρο και χοληστερίνη.

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου, για να δηλώσουν συμμετοχή (τηλ. 2271350179, 2271350177). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρώτο πρωτόκολλο είχε διεξαχθεί από την ίδια κλινική το 2013 με την συμμετοχή 179 εθελοντών άνω των 18 ετών. Οι εθελοντές είχαν χωριστεί σε 3 ομάδες εκ των οποίων η πρώτη έπαιρνε placebo, η δεύτερη 1 γραμμάριο μαστίχας την ημέρα και η τρίτη ομάδα έπαιρνε 2 γραμμάρια.

Όπως αποδείχτηκε μετά από δύο μήνες, η τρίτη ομάδα είχε μειωμένες τιμές ολικής χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων στο αίμα ενώ παρατηρήθηκαν και θετικές αλλαγές στο σάκχαρο εξ ού και διεξάγεται το δεύτερο πρωτόκολλο με την συμμετοχή μετρήσεων και γι΄αυτόν τον δείκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ινσουλίνη με απλά λόγια. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι διαβητικοί

Έκρηξη Διαβήτη στην Ελλάδα: 1 στους 10 πάσχει από τη νόσο. Όλα τα στοιχεία