Ι.Βαρδακαστάνης: «Οι αγώνες μας εξασφάλισαν, για να μη φιλάμε κατουρημένες ποδιές υπουργών»

  • Γιάννα Σουλάκη
Βαρδακαστάνης
Σκληρή απάντηση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη δίνει μιλώντας στο iatropedia.gr, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Το δικαίωμα του γιατρού με αναπηρία στην μοριοδότηση για τους διορισμούς είναι κεκτημένο δικαίωμα, λέει ο Ι. Βαρδακαστάνης:

«Κανένας δεν ευεργετεί τους γιατρούς με αναπηρία. Οι αγώνες του αναπηρικού κινήματος τους εξασφάλισαν, αυτό το δικαίωμα, για να μην έχουν την ανάγκη να φιλήσουν καμία κατουρημένη ποδιά κανενός υπουργού, δεξιού κεντρώου, αριστερού, ή οποιουδήποτε άλλου»

Ο κ. Βαρδακαστάνης αισθάνεται οργή, όπως λέει, για τη δήλωση του Παύλου Πολάκη:

«Ο Πολάκης ξεπέρασε τα εσκαμμένα για μια ακόμη φορά. Η δήλωσή του είναι απαρέδεκτη, έως αχρεία. Διότι έρχεται να χαρακτηρίσει «ευεργέτημα», δηλαδή ελεημοσύνη, ένα δικαίωμα που έχει θεσπιστεί με νόμο και που πηγάζει άμεσα από το σύνταγμα της χώρας το άρθρο 21 την παράγραφο 6.  Ενα δικαίωμα που κερδίθηκε με αγώνες του αναπηρικού κινήματος να μπορούν οι γιατροί με βαριά αναπηρία να έχουν προτεραιότητα στην ειδικότητα, κατ’εξαίρεση δηλαδή, και να διορίζονται σε προσωποπαγείς θέσεις. Συνεπώς, οι γιατροί με αναπηρία που διορίστηκαν, γιατί έχουν διοριστεί πολλοί γιατροί με αναπηρία όλα αυτά τα χρόνια, δεν παραβίασαν κανένα νόμο, δεν τους έκανε κανείς χάρη, δεν τους ευεργέτησε κανένας. Το κοινωνικό κράτος και οι αγώνες του αναπηρικού κινήματος εξασφάλισαν αυτό το δικαίωμα για να μην έχουν την ανάγκη να φιλήσουν καμία κατουρημένη ποδιά κανενός υπουργού, δεξιού κεντρώου, αριστερού, ή οποιουδήποτε άλλου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Βαρδακαστάνης.

Οσο για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, δεν διατύπωσε σωστά αυτό που ήθελε να πει, λέει ο κ.Βαρδακαστάνης, ο οποίος υποστηρίζει ότι «φυσικά και τα άτομα με αναπηρία ζητούν ειδική μεταχείριση»:

«Ο Στέλιος ο Κυμπουρόπουλος ένας εξαιρετικός φέρελπις συνάδελφος με αναπηρία, για τον οποίο έχω ιδιαίτερη εκτίμηση. Ομως, δεν μπορεί να τοποθετείται και να λέει, «δεν θέλουμε μόρια», «δεν θέλουμε επιδόματα». Θέλουμε και μόρια και επιδόματα, όσο οι κοινωνίες χαρακτηρίζονται από ανισότητα, όσο δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες, είναι η αντζέντα του αναπηρικού κινήματος να τα θέλει αυτά. Είμαι βέβαιος ότι αυτό ήθελε να πει, αλλά απλώς δεν το διατύπωσε όπως έπρεπε».