Η Siemens εισβάλει τώρα και στο ΕΣΥ! Οργή νοσοκομειακών γιατρών

  • Iatropedia
Ο συμβιβασμός της ελληνικής κυβέρνησης με τη Γερμανική εταιρεία Siemens περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την παραχώρηση ιατρικού εξοπλισμού στα ελληνικά νοσοκομεία. Η απόφαση αυτή προκαλεί όμως τις έντονες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) οι οποίοι δηλώνουν ότι τα έχουμε ήδη χρυσοπληρώσει. Διαβάστε αναλυτικά την αντίδραση των γιατρών.

Ιατρικά μηχανήματα αναμένεται να δοθούν πολύ σύντομα στα δημόσια νοσοκομεία και θα φέρουν την υπογραφή της εταιρείας Siemens. Η συμφωνία περιλαμβάνει μηχανήματα όπως αξονικούς τομογράφους οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Τι δηλώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας μετά την εξέλιξη αυτή;

« Εφεξής λοιπόν το ΕΣΥ θα διανέμει συγχωροχάρτια στη Siemens και τη Γερμανία της διαφθοράς και διαπλοκής, ενώ η υποτελής πολιτική ηγεσία του τόπου μας θα παρίσταται περιχαρής στα εγκαίνια δωρεάς 2-3 αξονικών τομογράφων, τους οποίους βεβαίως θα έχουμε πληρώσει στο εκατονταπλάσιο.

Ως Νοσοκομειακοί γιατροί δε θέλουμε τέτοιες «δωρεές». Απαιτούμε εξοπλισμό και στελέχωση των Νοσοκομείων της χώρας από τον κρατικό προϋπολογισμό με διαδικασίες οι οποίες θα τιμούν τα χρήματα που εισφέρουν οι έλληνες πολίτες ως φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, προκειμένου να έχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».