Η ψηλότερη οικογένεια στον κόσμο: Είναι 2,03 μ. μέσο όρο ύψους το κάθε μέλος!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ψηλότερη οικογένεια
Η οικογένεια Trapp από την Μινεσότα των ΗΠΑ ξεχωρίζει... από μακρυά.

Με μέσο ύψος 2,03 μ. μεταξύ των πέντε μελών της, η οικογένεια Trapp κατέχει τον άτυπο τίτλο της ψηλότερης οικογένειας στον κόσμο από το Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness.

Οι γονείς Scott και Krissy μετρήθηκαν με τα παιδιά τους Savanna, Molly και Adam στις 6 Δεκεμβρίου 2020, από την ορθοπεδική γιατρό δρ. Anna Sudho.

Αλλά μόλις στις 13 Απριλίου 2022 αναγνωρίστηκαν επίσημα ως η ψηλότερη οικογένεια στον κόσμο.

ψηλότερη οικογένεια

Κάθε μέλος της οικογένειας έπρεπε να μετρηθεί τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας μέτρησης, τόσο σε όρθια, όσο και οριζόντια θέση, για να μετρηθεί με ακρίβεια ο μέσος όρος ύψους.

Ο 22χρονος Adam Trapp είναι ο νεότερος της οικογένειας, με ύψος 2,21 μ., αλλά είναι και ο πιο ψηλός απ’ όλους. Η 27χρονη αδερφή του, Savanna Trapp-Blanchfield, είναι 2,03 μ. και η 24χρονη αδερφή τους, Molly Steede, είναι… μόλις 1,97 μ. σε ύψος.

ψηλότερη οικογένεια

Και τα τρία αδέρφια έπαιξαν αθλήματα κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων και έλαβαν υποτροφίες από κολέγια για να παίξουν, τι άλλο, μπάσκετ και βόλεϊ.

ψηλότερη οικογένεια

Η μαμά Krissy είναι η πιο κοντή της οικογένειας, αφού έχει ύψος 1,91 μ. και λέει ότι της αρέσει να λέει ότι είναι το πιο κοντό άτομο στην πιο ψηλή οικογένεια του κόσμου. Ο πατέρας Scott είναι 2,02 μ.

Το ύψος μπορεί να τους έφερε φήμη ως η ψηλότερη οικογένεια στον κόσμο, αλλά οι Trapps σημειώνουν ότι έφερε επίσης σημαντικούς αυξανόμενους πόνους.

“Ανέκαθεν ήμουν ψηλή, αλλά είχα μια έκρηξη ανάπτυξης όπου ψήλωσα 4 εκατοστά μέσα σε έναν μήνα. Οι αυξανόμενοι πόνοι ήταν εξωπραγματικοί. Έχω ραγάδες στο πίσω μέρος των ποδιών μου, δήλωσε η 27χρονη Trapp-Blanchfield.

Συχνά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι πολύ ψηλοί άνθρωποι

Προβλήματα πλάτης και σπονδυλικής στήλης

Συνήθως οι καρέκλες και τα τραπέζια στους χώρους εργασίας σχεδιάζονται λαμβάνοντας υπόψη τα άτομα με μέσο ύψος, αν και άτομα κάθε ύψους εργάζονται στο ίδιο γραφείο. Αυτό έχει αποτέλεσμα για πολλούς να ασκείται πίεση στην πλάτη και τη σπονδυλική τους στήλη όλη την ημέρα. Σε αυτήν την περίπτωση, οι πιο ψηλοί άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν προβλήματα στην πλάτη.

Ερευνητές λένε ότι τα ψηλότερα άτομα είναι πιο επιρρεπή σε μια πάθηση γνωστή ως σκολίωση, όπου το άτομο αναπτύσσει καμπυλότητα στη σπονδυλική στήλη. Ο λόγος για αυτό παραμένει άγνωστος.

Μια μελέτη διάρκειας 11 ετών που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal έδειξε ότι ο κίνδυνος πόνου στην μέση αυξάνεται ανάλογα με το ύψος.

Θρόμβωση

Τα μακρύτερα πόδια μπορεί να είναι σωματικά ελκυστικά για μερικούς, αλλά είναι επίσης πιο επιρρεπή να αναπτύξουν θρόμβο αίματος και άλλες σχετικές παθήσεις υγείας. Μια μελέτη από την American Heart Association έδειξε ότι το ύψος του σώματος και η παχυσαρκία, όταν συνδυάζονται, αυξάνουν τον κίνδυνο φλεβικής θρομβοεμβολής (θρόμβος αίματος στις φλέβες των ποδιών). Οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι σε αυτό από τις γυναίκες.

Ένας θρόμβος αίματος στα πόδια μπορεί να ταξιδέψει μέχρι τους πνεύμονες, εμποδίζοντας την ανταλλαγή οξυγόνου και να προκαλέσει θάνατο (πνευμονική εμβολή).

Διαβήτης

Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα με χαμηλή αναλογία μήκους ποδιών προς ύψος έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν διαβήτη από τα άτομα με μακριά πόδια σε αναλογία με το σώμα τους.

Διάρκεια ζωής

Πώς το ύψος επηρεάζει τη μακροζωία; Δεν υπάρχει κάτι πλήρως επιβεβαιωμένο, αλλά πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι ψηλότεροι άνθρωποι τείνουν να έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής, ενώ οι πιο κοντοί τείνουν να ζουν περισσότερο. Μια εξήγηση γι’ αυτό είναι ότι τα ψηλότερα άτομα είναι πιο επιρρεπή να αναπτύξουν προβλήματα υγείας, όπως θρόμβους αίματος, ή τραυματισμούς.

Καρκίνος

Μελέτες υποδεικνύουν ότι οι ψηλότεροι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο από τους πιο κοντούς. Όσο πιο ψηλοί είστε, τόσο περισσότερο κίνδυνο διατρέχετε, ειδικά για καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών, του προστάτη και του παχέος εντέρου.

Μία από τις εξηγήσεις για αυτό είναι ότι οι ψηλοί άνθρωποι εκκρίνουν περισσότερη αυξητική ορμόνη, κάτι που θα μπορούσε να είναι ο πιο πιθανός λόγος για αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.

Καρδιοπάθεια

Υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν και τις δύο πλευρές της υπόθεσης εδώ. Μερικές δείχνουν ότι οι ψηλότεροι άνθρωποι έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν καρδιακές παθήσεις, καθώς τα αιμοφόρα αγγεία τους είναι ισχυρότερα και υγιέστερα. Άλλες το αντικρούουν δείχνοντας ότι οι πιο έντονοι μηχανισμοί συντήρησης του σώματος καταπονούν την καρδιά και αυξάνουν τις βλάβες στο DNA και τον κίνδυνο θρομβώσεων.

Πηγές: https://www.guinnessworldrecords.com, https://www.snopes.comhttps://www.firstpost.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιο είναι το υγιές σωματικό βάρος ανάλογα με το ύψος σας

Οι ψηλότεροι ενήλικες μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου

Οι ψηλοί άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν κιρσούς

Θρόμβωση: Η πιθανότητα αυξάνεται ανάλογα με το ύψος – Ποια είναι τα όρια για άντρες και γυναίκες

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν