Οι Πορτογάλοι φαρμακοποιοί στέλνουν μήνυμα συμπαράταξης όλων των Ευρωπαίων φαρμακοποιών κατά της λιτότητας

  • Iatropedia
Την στήριξη του προς τους Έλληνες φαρμακοποιούς εκφράζει ο πορτογαλικός Φαρμακευτικός Σύλλογος τονίζοντας σε επιστολή του ότι η δύσκολη πολιτική συγκυρία "δεν είναι μόνο εθνικό πρόβλημα αλλά πανευρωπαϊκό".

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σε άρθρο του πρακτορείου Reuters, το οποίο αναφέρεται στην κατάσταση στην Ελλάδα, με θέμα «Μεταρρυθμίσεις: H Ευρώπη ζητά από την Ελλάδα να πάει εκεί που οι άλλοι φοβούνται», γίνεται αναφορά στην Γαλλία όπου οι φαρμακοποιοί αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα.

Όπως τονίζεται, «ενώ προτείνεται προς την Ελλάδα από μια εργαλειοθήκη, να απελευθερώσει τα κανάλια διανομής των φαρμάκων, στην Γαλλία οι φαρμακοποιοί διατηρούν το μονοπώλιο να πωλούν μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Για τον λόγο αυτό πραγματοποίησαν φέτος απεργία μιας ημέρας».

Όπως είναι γνωστό ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου μαζί με εκπροσώπους του ΔΣ , έχουν ήδη μεταβεί στις Βρυξέλλες και έχουν έλθει σε επαφή τόσο τον κ. Ντεκλαν Κοστέλο επικεφαλής της Ε.Ε. στην Τρόϊκα, όσο και τον Επίτροπο Υγείας κ. Βουτένιτς Αντριουκαϊτις και έχουν εκθέσει τα προβλήματα των Φαρμακείων στην χώρα μας και την πολύτιμη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διοργανώνει συνδιάσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων από ολόκληρη την Ευρώπη. Στην διάσκεψη αυτή στην οποία θα συζητηθεί το μέλλον της φαρμακευτικής αγοράς στην Ε.Ε. θα παραστεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών και ο Επίτροπος Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν