Η Παναγιά μαζί του! Παύθηκε ο διευθυντής του νοσοκομείου «Η Παναγία»

  • Iatropedia
Τέλος από το νοσοκομείο Παναγιά της Θεσσαλονίκης ο διευθυντής του Ογκολογικού τμήματος Δημήτρης Τσαβδαρίδης.

Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αποδέχθηκε την αίτηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος ζητούσε να μετατραπεί σε οριστική παύση (απόλυση) η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου με την οποία επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσεις έξι μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών του διευθυντή του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου «Η Παναγία» της Θεσσαλονίκης Δημήτρη Τσαβδαρίδη.

Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του κ. Τσαβδαρίδη που ζητούσε να μειωθεί η πειθαρχική ποινή της 6μήνης παύσης με πλήρη στέρηση των αποδοχών που του έχει επιβληθεί.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΙΚΑ έλεγχος στο νοσοκομείο διαπίστωσε ότι ο τρόπος χορήγησης χημειοθεραπείας στο ογκολογικό τμήμα παραβιάζει τους κανονισμούς του ΙΚΑ και τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, ενώ μεταξύ ά΄λων έκανε λόγο για «διακίνηση αδιευκρίνιστων ποσοτήτων φαρμάκων υψηλού κόστους με αδιαφανείς διαδικασίες».

Κατόπιν αυτών, στον κ. Τσαβαρίδη, επιβλήθηκε από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο η ποινή της οριστικής παύσης, αλλά μετά από ένστασή του η ποινή μετατρέπεται σε προσωρινή παύση 6 μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών του. Ο διευθυντής προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να ανακληθεί η πειθαρχική ποινή της 6μήνης παύσης και να του επιβληθεί ηπιότερη, ενώ παράλληλα προσέφυγε στο ΣτΕ και ο κ. Ρακιντζής ζητώντας να μετατραπεί η πειθαρχική ποινή σε οριστική παύση.

Το ΣτΕ στην επίμαχη απόφασή του αναφέρει ότι τα φαρμακευτικά σκευάσματα δεν είχαν έγκριση του ΕΟΦ και ήταν υψηλού κόστους και χορηγούντο συστηματικά σε απροσδιόριστο αριθμό ασθενών, με συνέπεια να έχει τεθεί σε σοβαρή διακινδύνευση το αγαθό της προσωπικής υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη μαύρη αγορά για ένα φάρμακο! Γιατί υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά;

“Φαρμάκι” τα φάρμακα για τους Έλληνες! Πόσο πληρώνουν πλέον για συμμετοχή

Αυτό το έπαθλο ποιος θα το πάρει; Έρχεται το βραβείο για την καλύτερη ιδέα Υγείας

Τα πιράνχας της Υγείας ζουν και βασιλεύουν! Τι δείχνουν τα στοιχεία Βορίδη για τη διαφθορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν