Οι …ωραίοι έχουν χρέη! Ξεχρεώνω για ΕΟΠΥΥ λέει η κυβέρνηση

  • Iatropedia
Τα χρέη που έχει το ΕΣΥ αλλά και ο ΕΟΠΥΥ προς φαρμακευτικές εταιρείες, γιατρούς αλλά και φαρμακοποιούς δεσμεύεται ότι θα αποπληρώσει άμεσα η κυβέρνηση. Πως θα το κάνει την ώρα που στην αγορά …δεν υπάρχει σάλιο όπως έλεγε και ο πρώην;

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να προχωρήσει σε συμψηφισμό των χρεών του τομέα της Υγείας καθότι όπως υπογράμμισε είναι άδικο το κράτος να χρωστά σε κάποιες κοινωνικές ομάδες και ταυτόχρονα να τους ζητά να πληρώσουν (σ.σ.: εφορία, ΦΠΑ κ.λ.π.).

Ο συμψηφισμός φαντάζει και ιδανική λύση δεδομένου ότι δεν μπορεί να δοθεί άμεσα ρευστό. Πάντως ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι με τον συμψηφισμό θα κινηθεί η ανάπτυξη στην αγορά καθώς πολλοί κλάδοι θα απαλλαγούν από το άγχος των χρεών και των οφειλών τους ταυτόχρονα.

Από την άλλη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας επίσης στη Βουλή έδωσε και εκείνος μια ελπίδα στους δεκάδες φορείς στους οποίους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ λέγοντας ότι «θα πληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας προς τρίτους μόλις έρθει η χρηματοδότηση».

Δήμητρα Ευθυμιάδου