Δωρεά 6 ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» από τη Nestlé Ελλάς

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Αγία Σοφία
Η Nestlé Ελλάς, κομμάτι της ελληνικής οικογένειας επί περισσότερα από 120 χρόνια, προχώρησε σε μία σημαντική δωρεά προς το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Ανταποκρινόμενη στη δύσκολη κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας εξαιτίας του κορονοϊού, η Nestlé Ελλάς αποφάσισε να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας δημιουργώντας τρεις νέες παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και αναβαθμίζοντας πλήρως τρεις άλλες, ήδη υπάρχουσες, στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο που εδρεύει στο ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία».

Είχε προηγηθεί την περασμένη άνοιξη η δωρεά για την άμεση προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ καλύπτοντας έκτακτες ανάγκες του.

Η νέα δωρεά προς το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» αφορά πάγιες ανάγκες στην ιατρική περίθαλψη των παιδιών.  Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Hellas, Νίκος Εμμανουηλίδης, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μας υπενθυμίζει καθημερινά ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία μας. Η εταιρία μας αποτελεί μέλος της ελληνικής κοινωνίας και είμαστε εδώ για να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να μπορούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά όταν αυτή η προσπάθεια επικεντρώνεται στα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον και την πηγή αισιοδοξίας μας».

Αγία Σοφία

Οι έξι σύγχρονες παιδιατρικές ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» αποτελούν μόνιμη παρακαταθήκη για το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας. Δεν είναι, όμως, η μοναδική προσπάθεια που καταβάλλει η εταιρεία για να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Αγία Σοφία

Φροντίδα και της ποιότητας της ζωής

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι εξίσου σημαντική. Ήδη, τα δύο εργοστάσια που διαθέτει η Nestlé Ελλάς (ένα εργοστάσιο νερού και ένα εργοστάσιο καφέ)  λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, ακολουθώντας την παγκόσμια στρατηγική της εταιρείας, η Nestlé Ελλάς έχει θέσει ως προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διεύρυνση των δράσεών της προς την κατεύθυνση των βιώσιμων λύσεων, με όραμα ένα μέλλον χωρίς απορρίμματα.

Στο πλαίσιο αυτό έχει δεσμευθεί για πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025 και για μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050. Ταυτοχρόνως, αναπτύσσει και υποστηρίζει προγράμματα για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης.

Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται στην απόφαση της εταιρείας να φροντίσει τον άνθρωπο και την οικογένεια, τις κοινότητες και τον πλανήτη, ώστε τα παιδιά μας να έχουν ένα μέλλον με την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής.

 

Sponsored by Nestlé