Η Merck συμμετέχει στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2018

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
H Merck Ελλάδος έλαβε μέρος στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών (International Coastal Cleanup - ICC) με ομάδα εθελοντών εργαζομένων και μελών των οικογενειών τους.

Οι εθελοντές της Merck βρέθηκαν χθες Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου στην ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας, όπου μάζεψαν απορρίμματα τα οποία και κατέγραψαν διαχωρίζοντάς τα από ανακυκλώσιμα υλικά, καθαρίζοντας την ακτή και βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στη συλλογική προσπάθεια του εθελοντικού καθαρισμού.

Ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών είναι μια πρωτοβουλία του περιβαλλοντικού μη-κυβερνητικού οργανισμού Ocean Conservancy που ξεκίνησε το 1985 και έκτοτε εξελίχθηκε σε παγκόσμια εκστρατεία που ξεκινάει το τρίτο Σάββατο κάθε Σεπτέμβρη. Στη χώρα μας τη δράση συντονίζει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA).

Στο πλαίσιο της δράσης οι εθελοντές της Merck, εφοδιασμένοι με τον απαραίτητο εξοπλισμό και με καλή διάθεση, συμπλήρωσαν και το ειδικό Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων, το οποίο επεστράφη συμπληρωμένο στη HELMEPA. Τα στοιχεία που συλλέγονται από όλες τις δράσεις παγκοσμίως προσφέρουν, κατόπιν επεξεργασίας, χρήσιμα επιστημονικά δεδομένα για τις ποσότητες, τη σύνθεση και την προέλευση των απορριμμάτων και δημοσιοποιούνται με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη της ρύπανσης από απορρίμματα.

Μετά το τέλος της δράσης, η Μαρία Σπανοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Merck, δήλωσε:

«Στη Merck ενεργούμε με υπευθυνότητα σε ό,τι κάνουμε. Γι’ αυτό και οι δράσεις που αναλαμβάνουμε είναι πάντοτε στοχευμένες, με συνέπεια και συνέχεια. Χάρη στη διάθεση για προσφορά εκ μέρους των εργαζόμενων της εταιρείας υλοποιούμε και υποστηρίζουμε συχνά εθελοντικές δράσεις περιβαλλοντικού – και όχι μόνο – χαρακτήρα. Φέτος επιλέξαμε να εντάξουμε τη δράση μας σε μια ευρύτερη προσπάθεια, όπως είναι ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2018, γιατί πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο το «αποτύπωμα» της ενέργειας είναι μεγαλύτερο. H Merck υποστηρίζει συνέργειες με αυτό το σκεπτικό, τόσο σε εταιρικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο».