Η μάχη της χρυσής καρέκλας στην Υγεία! Οι ίντριγκες και τα παρασκήνια λίγο πριν τις αλλαγές

  • Iatropedia
Την ώρα που ο τομέας της υγείας βρίσκεται ένα βήμα πριν την τελική κατάρρευση, κάποιοι κάνουν …αγώνα δρόμου για μια θέση σε μεγάλο φορέα της Υγείας. Τρεις είναι οι «καρέκλες» που προκαλούν τα μεγαλύτερα παρασκήνια, τις κόντρες και το …συνωστισμό. Διαβάστε τα …μαχαιρώματα αλλά και τους επίδοξους προέδρους.

Την ώρα που τα νοσοκομεία καταρρέουν, ο ΕΟΠΥΥ ψυχορραγεί από την έλλειψη ρευστού και το σύστημα υγείας δεν μπορεί πια να καλύψει ούτε τα βασικά των ασθενών, κάποιοι επιδιώκουν μετά μανίας να βρεθούν ως επικεφαλής σε κάποιον από τους περιζήτητους φορείς της Υγείας.

Ποιοι θεωρούνται περιζήτητοι και για τους οποίους γίνεται μάχη …στήθος με στήθος;

Ο ΕΟΠΥΥ, ο ΕΟΦ και το ΙΚΑ. Μπορεί οι συγκεκριμένοι οργανισμοί να μη διαθέτουν πια ρευστό ούτε για …δείγμα αλλά αυτό δε φαίνεται να εμποδίζει διάφορα μεγαλοστελέχη να ενδιαφέρονται σφόδρα να καταλάβουν τη θέση από Σεπτέμβριο.

Άλλωστε πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει στους αρμόδιους υπουργούς ότι σταδιακά και σχεδόν αθόρυβα θα αντικατασταθούν τα πρόσωπα που κατέλαβαν τις συγκεκριμένες θέσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Από ότι φαίνεται ούτε η συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων, θα ανατρέψει κάποια σχέδια του Μαξίμου που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Ενδεικτικό πάντως της ανησυχίας αλλά και του ενδιαφέροντος που επικρατεί για τις συγκεκριμένες θέσεις, είναι το γεγονός ότι πολλοί φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ τηλεφωνούν με …φιλική διάθεση στον Ανδρέα Λυκουρέντζο αλλά και σε διάφορους υψηλόβαθμους του Μαξίμου για να δηλώσουν παρόντες στη διαδικασία επιλογής.

Μέχρι στιγμής τα ονόματα που ακούγονται έντονα για μία από τις θέσεις στους τρεις βασικούς οργανισμούς είναι ο νυν πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου αλλά ακόμη και ο πρώην υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Αν και πολλοί θεωρούν ότι θα ήταν φάουλ του κ.Αμπατζόγλου να καταλάβει για παράδειγμα τη θέση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ επειδή ακριβώς έχει πρωταγωνιστήσει πολλές φορές σε κινητοποιήσεις κατά του φορέα, εκείνον δε φαίνεται να τον εμποδίζει κάτι τέτοιο. Άλλωστε εκτιμά πως μπορεί να αξιοποιηθεί η εμπειρία του που έχει και από το ΙΚΑ όπου ήταν διοικητής.

Από την άλλη, τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ γλυκοκοιτάζει και ο κ.Γιαννόπουλος δεδομένου ότι τώρα δεν έχει ούτε υπουργικές αλλά ούτε και βουλευτικές υποχρεώσεις.

Στη σκακιέρα των προσώπων άρχισε να «παίζει» το τελευταίο διάστημα και το όνομα του πρώην προέδρου του ΕΟΦ Βασίλη Κοντοζαμάνη. Όπως φαίνεται ο ίδιος θα επιθυμούσε να επιστρέψει στην παλιά του θέση χωρίς βέβαια να είναι αρνητικός και σε οτιδήποτε άλλο.

Όπως και να χει τα πρόσωπα που δείχνουν ενδιαφέρον πολλά, οι θέσεις όμως που είναι προς …διάθεση από Σεπτέμβριο – οι βασικές τουλάχιστον – είναι μόλις τρεις.

Ίδωμεν…

Δήμητρα Ευθυμιάδου