Η κρίση τρώει και τον ΟΚΑΝΑ! Τελείωσαν και οι σύριγγες

  • Iatropedia
Ότι η οικονομική κρίση θα χτυπούσε ακόμη και τα προγράμματα κατά των ναρκωτικών από τα οποία βασανίζονται εκατοντάδες παιδιά, ποιος θα το περίμενε. Το ότι όμως ο οργανισμός δε θα είχε να μοιράσει ούτε καν δωρεάν σύριγγες στους τοξικομανείς για να μην κολλήσουν Aids, δε φθάσει ούτε την ανθρώπινη φαντασία. Χωρίς κονδύλια και ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την υποχρηματοδότηση και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.

Οι σύριγγες που μοιράζονται στα στέκια των χρηστών παρουσιάζουν έλλειψη, την ώρα που τα κρούσματα HIV στους πληθυσμούς που δέχεται ο Οργανισμός έχουν αύξηση 1000%, με τον ιό να καταγράφει άνοδο 50% στο γενικό πληθυσμό.

Παρά τα βήματα προόδου κυρίως στην περιφέρεια, σε ότι αφορά τη λίστα στην Αθήνα απαριθμεί 3000 χρήστες με χρόνο αναμονής τα 2,5 με 3 χρόνια.

Τα προγράμματα, υποστελεχωμένα, λειτουργούν στα όρια τους, τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, Γιάννης Κακλαμάνης και τα χρέη προς τους προμηθευτές αγγίζουν τα 15 εκατομμύρια, ενώ και η διοίκηση έχει εκφράσει φόβους για πιθανές ελλείψεις και σε φάρμακα.

Ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ το 2012 έφθασε μόλις τα 20 εκατ. όταν μόνο η μισθοδοσία αγγίζει τα 21,5.