Οι κουτσουρεμένες εφημερίες του Μαρτίου και οι ανάστατοι γιατροί!

  • Iatropedia
Εν μέσω κρίσης και ακυβερνησίας το κούρεμα δεν το αποφεύγουν οι γιατροί ούτε στα δεδουλευμένα τους.

Μειωμένα είναι τα κονδύλια για τις εφημερίες και του Μαρτίου σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ) καθώς εγκρίθηκαν από το υπουργό Υγείας μία ημέρα μετά τις εκλογές 25,5 εκατ. ευρώ ενώ απαιτούνται πολλά περισσότερα.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούνται να εργασθούν και στη συνέχεια να πληρωθούν λιγότερα από αυτά που περιμένουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε πολλά νοσοκομεία βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εξαιτίας ακριβώς αυτών των κουρεμάτων.

Από την άλλη ο Ανδρέας Λοβέρδος σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε πει ότι αδυνατεί να λύσει το πρόβλημα με τις εφημερίες. Το ΕΣΥ εξάλλου υποχρηματοδοτείται, με συνέπεια να τίθεται πλέον και ζήτημα λειτουργίας του.

Οι γιατροί πάντως φαίνεται ότι αναμένουν να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, να βγει νέα κυβέρνηση, με ή χωρίς εκλογές, πριν καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Εξάλλου παρά τις διαμαρτυρίες τους όλους τους προηγούμενους μήνες δεν εισακούγονται και ο κίνδυνος να χαθούν μία και καλή δεδουλευμένες εφημερίες είναι πλέον ορατός.

Ούτως ή άλλως το κονδύλι είχε περιορισθεί κατά 50% με συνέπεια να μη «βγαίνουν» πια οι εφημερίες σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.