Η κινητικότητα άργησε μια μέρα! Μετά την Πρωτοχρονιά έρχονται οι αλλαγές στα νοσοκομεία

  • Iatropedia
Λίγες ημέρες να πάρουν ανάσα εν μέσω εορτών φαίνεται ότι δίνει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους του ΕΣΥ πριν ξεκινήσει το νέο κύμα κινητικότητας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ελέω ΕΟΠΥΥ και αναστάτωσης με τις αλλαγές εκεί φαίνεται ότι παίρνει μίνι παράταση η κινητικότητα στα νοσοκομεία. Το δεύτερο κύμα των μετακινήσεων των εργαζομένων αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις γιορτές καθώς δόθηκε μια μικρή παράταση από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι αλλαγές στις θέσεις εργασίας πάντως θα ξεκινήσουν σε αυτό το κύμα κινητικότητας με τεχνικά και βοηθητικά τμήματα ενώ θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα οιοδηγοί των ασθενοφόρων των νοσοκομείων και θα συνεχισθεί με περίπου 150 εργαζόμενους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Την ίδια περίοδο θα έρθει η αναστάτωση και οι αλλαγές και για περίπου 900 εργαζομένους στα νοσοκομεία της περιφερειας που θα αναγκαστούν να αλλάξουν θέση εργασίας.

Ήδη άλλωστε τα στοιχεία είναι έτοιμα και στο συρτάρι του Άδωνι Γεωργιάδη καθώς από τις προηγούμενες ημέρες είχαν ζητηθεί ονόματα και ….διευθύνσεις των εργαζομένων που θα πρέπει να μετακινηθούν.

Η αναστάτωση πάντως στους κόλπους των εργαζομένων δε σταματά καθώς παραμένουν ανήσυχοι για το ενδεχόμενο να ….περισσεύουν στο σύστημα και η θέση τους να μην προκηρυχθεί ποτέ.

Άλλωστε σε αρκετές περιπτώσεις στο προηγούμενο κύμα κινητικότητας, ενώ επίσημα διήρκησε μικρό διάστημα και όχι πάνω από ένα μήνα, κάποιοι εργαζόμενοι χρειάστηκε να περιμένουν πολύ περισσότερο για να επανενταχθούν σε νοσοκομείο.

Πάντως και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαιώνει ότι κανείς δε θα χάσει τη δουλειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άνω κάτω κυβέρνηση – γιατροί για τον ΕΟΠΥΥ! Πότε ξεκινά η διαθεσιμότητα

ΟΚΑΝΑ με …γκρίζο φόντο! Εξελίξεις με παραιτήσεις και αλληλοκατηγορίες

Προς αναζήτηση…ρευστού ο ΕΟΠΥΥ! Τα κουρεμένα κονδύλια και η μειωμένη κρατική συμμετοχή

Ελπίδα για διάλογο μετά την συνάντηση γιατρών με Σαμαρά: Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός