Οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΕΣΥ απαιτούν τα δεδουλευμένα και την αξιοπρέπειά τους

  • Iatropedia
Την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών τους απαιτούν οι ειδικευόμενοι γιατροί από τα νοσοκομεία "Ευαγγελισμός", "Σισμανόγλειο", "Μεταξά"και Νίκαιας. Διεκδικώντας να πληρώνονται κάθε μήνα στην ώρα τους αλλά και να γίνουν μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ με παράλληλη αύξηση στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης 20 Μαϊου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ

Στις 15/5 συνεδρίασε το συντονιστικό με συμμετοχή συνελεύσεων από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Μεταξά, Νίκαια. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες γιατρούς που με τις επισχέσεις εργασίας έχουν θέσει επιτακτικά στο προσκήνιο τα δικαιώματα των υγειονομικών και τη στήριξη της δημόσιας υγείας. Τη στιγμή που οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είμαστε ακόμα απλήρωτοι για τις εφημερίες και υπερωρίες από τον Ιανουάριο και μετά, που τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης, δισεκατομμύρια ευρώ αποπληρώνονται ως χρέος στο ΔΝΤ.

Η εντολή για ενταλματοποίηση του 1ου τριμήνου, η εξαγγελία του κ. Μάρδα για εκταμίευση του κονδυλίου στις 23/5 και το δελτίο τύπου του υπουργείου υγείας (7/5/15) αποτελούν υποχώρηση της κυβέρνησης υπό το βάρος των επισχέσεων.

Απαιτούμε:

-Την άμεση και ολική καταβολή των δεδουλευμένων.

-Καμία περικοπή στις εφημερίες.

-Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε στις 27/5 να πληρωθούν τα δεδουλευμένα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2015.

-Καλούμε τους υγειονομικούς σε συνεχή εγρήγορση και σε συνελεύσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν υλοποιηθεί η αποπληρωμή των δεδουλευμένων στις 27/5 και στηρίζουμε τα νοσοκομεία και τους συναδέλφους που είναι σε επίσχεση εργασίας.

Συμμετέχουμε στην πανυγειονομική απεργία στις 20/5 διεκδικώντας επιπλέον:

ü Δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας υγεία για όλο το λαό.

ü Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ.

ü Άνοιγμα των κλινών που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

ü Γενναία αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία με βάση τις ανάγκες.

Προχωράμε σε νέο συντονιστικό την Τρίτη 2/6, 18.00 στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ (Θεμιστοκλέους 34 και Ακαδημίας)

Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία του λαού και τα δικαιώματα μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν