Οι φαρμακοποιοί θα κάνουν τους γιατρούς και οι γιατροί τους αστυφύλακες

  • Iatropedia
Κι αφού ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι όσοι φαρμακοποιοί δεν έχουν στοκ φθηνών γενοσήμων ώστε να τα προωθούν στους ασφαλισμένους, θα "εισπράττουν" πρόστιμα, τώρα ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει έγγραφο με το οποίο ζητάει από τους γιατρούς να ελέγχουν την ασφαλιστική ικανότητα των πολιτών...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το κράτος παραδέχεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την ανεπάρκειά του και βάζει τους επαγγελματίες υγείας στην θέση του ελεγκτή της νομιμότητας.

Αυτό συμβαίνει με νέα σύσταση του ΕΟΠΥΥ που ζητά από τους γιατρούς να ελέγχουν μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ την ασφαλιστική ικανότητα του ασθενούς πριν του παράσχουν τις υπηρεσίες τους.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το έγγραφο:

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

Στα πλαίσια της εφαρμογής του συστήματος (ΑΤΛΑΣ), σας υπενθυμίζουμε, ότι υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή στο site του ΕΟΠΥΥ(www.eopyy.gov.gr/Εφαρμογές/Ασφαλιστική Ικανότητα), μέσω της οποίας οι συμβεβλημένοι γιατροί και πάροχοι υγείας, έχουν υποχρέωση να ελέγχουν ηλεκτρονικά την ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, πριν από την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας.

Μέσω της εφαρμογής, ελέγχεται η ασφαλιστική ικανότητα για τα άμεσα και έμμεσα μέλη (με υποχρεωτική αναφορά στο άμεσο μέλος), σε συγκεκριμένη ημερομηνία, με ενημέρωση του ενδιαφερόμενου, ως προς τη διάρκεια ισχύος της ικανότητας, βάση του ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.

Επιπλέον μόνο για το έμμεσο μέλος ασφαλισμένου, όταν δεν διαθέτει ατομικό Αριθμό Μητρώου /ΑΜΑ, δηλαδή δεν έχει απογραφεί, η εφαρμογή σας ενημερώνει, ότι παραμένει η υποχρέωση ελέγχου του ατομικού και του οικογενειακού Βιβλιαρίου Υγείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγκύκλιο με κανόνες για την προμήθεια φαρμάκων ετοιμάζει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν