Οι φαρμακοποιοί θα αλλάζουν και τις συνταγές των γιατρών!

  • Iatropedia
Ακόμη και τις συνταγές των γιατρών θα μπορούν να αλλάζουν πλέον οι φαρμακοποιοί καθώς ο κλάδος εξασφάλισε τη συμφωνία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ώστε να μπορούν να αντικαθιστούν ακόμη και τα φάρμακα που θα αναγράφονται στις συνταγές με άλλα αντίστοιχα.

Το δικαίωμα αντικατάστασης ενός φαρμάκου με άλλο ισοδύναμο του, θα αποκτήσουν σύντομα οι φαρμακοποιοί καθώς ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε ευπρόσδεκτο το αίτημά τους και ανέθεσε ήδη στη νομική υπηρεσία του υπουργείου να το διευθετήσει.

Κατά τη συνάντηση που είχε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με τον υπουργό Υγείας οι εκπρόσωποι του κλάδου ζήτησαν να ληφθεί αυτό το μέτρο καθώς όπως είπαν πολλές φαρμακευτικές εταιρείες αρνούνται να τους δώσουν με πίστωση φάρμακα ενώ κάποιες άλλες ζητούν ακόμη και να προκαταβάλουν οι φαρμακοποιοί το κόστος των σκευασμάτων . Όλα αυτά την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούν να εξοφλήσουν τις συνταγές στους φαρμακοποιούς ακόμη και έναν χρόνο. Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το Ταμείο της ΔΕΗ έχει να πληρώσει από τον Απρίλιο.

Πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ορατές».

Σχετικά με το μέτρο της απελευθέρωσης του ωραρίου ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι το μέτρο δίνει τη δυνατότητα να είναι ελεύθερη η αγορά για το δημόσιο συμφέρον και ταυτόχρονα αποφεύγεται η δυνατότητα ίδρυσης αλυσίδων φαρμακειών που θα έβλαπταν τον κλάδο. «Όσο θα είμαι εγώ εδώ αυτό δε θα γίνει» κατέληξε ο κ.Λοβέρδος.